RESHMA SAUJANI, A CELEBRITY CRUISES ÚJ ÓCEÁNJÁRÓJÁNAK KERESZTANYJA

A GIRLS WHO CODE NONPROFIT TECH VÁLLALAT ALAPÍTÓJA ÉS A „BÁTOR, DE NEM TÖKÉLETES” BESTSELLER SZERZŐJE LESZ A NÉVADÓ KERESZTANYJA A CELEBRITY APEX ÚJ ÓCEÁNJÁRÓNAK.

A CELEBRITY CRUISES A NŐI EGYENJOGÚSÁG BÁTOR HARCOSÁT, RESHMA SAUJANI, ÜZLETASSZONYT ÉS POLITIKUST KÉRTE FEL, HOGY LEGYEN A KERESZTANYJA A TÁRSASÁG IPARÁGÚJÍTÓ EDGE OSZTÁLYA MÁSODIK HAJÓJÁNAK, A CELEBRITY APEX-NEK. A „BÁTOR, DE NEM TÖKÉLETES” BESTSELLER SZERZŐJE BÜSZKÉN FOGADTA EL A MEGTISZTELTETÉST; ÍGY Ő A NÉVADÓJA A CELEBRITY CRUISES 2020. MÁRCIUS 30-ÁN, SOUTHAMPTONBAN BEMUTATKOZÓ ÚJ ÓCEÁNJÁRÓJÁNAK.

A hagyományokhoz hűen a Keresztanya, a hajó szellemi megtestesítője, aki megérinti és védi a fedélzeten hajózó közönséget. Így a Celebrity Cruises, úttörőnek számító Edge osztályának is olyan névadó keresztanyákat keres, akik saját úttörő munkájukkal spirituálisan megérinthetik és inspirálhatják az utasokat. A 2018-ban bemutatkozó sorozat első hajójának Keresztanyja a Nobel békedíjas, Malala Yousafzai, aki a nők oktatási lehetőségeinek szélesítéséért tett erőfeszítései okán érdemelte ki az elismerést.

A sorozat második hajójának Keresztanyja, Reshma Saujani a Girls Who Code nonprofit tech vállalat alapítójaként szerzett hírnevet magának. A vállalat 2012-es indulása óta 185 000 nőt ért el az oktatás különböző szintjein, így próbálva tenni azért a nemes célért, hogy 2027-re megszüntesse a nemek közötti különbségeket az újonan belépő számítástechnikai munkahelyeknél. Mindezt azoknak a tehetséges főiskolai hallgató lányoknak a segítségével, akik a számítástechnikában és az ehhez kapcsolódó területeken jeleskednek. 2019-ben a Girls Who Code lett az Év Leginnovatívabb Nonprofit Vállalata a Fast Company magazin rangsorában. Reshma vezérigazgatói teendői mellett lelkes aktivista, 2010-ben indult az amerikai Kongresszusi Választásokon is. De tartott már inspiráló TED-előadást és ő a szerzője a „Bátor, de nem tökéletes” bestsellernek, amely világszerte több ezer nőt ösztönzött arra, hogy ne féljenek kudarcot vallani és így többet érhessenek el. Munkáját számos díjjal jutalmazták, többek között a Fortune magazin beválasztotta „A Világ Legjobb Vezetői” közé, volt már az Év Innovátora, A 100 Legkreatívabb Ember egyike, felkerült a Forbes, „A legerősebb nők, akik megváltoztatják a világot” rangsorára és elnyerte a neves Harold W. McGraw Jr. oktatási díjat is!

„Reshma segít áthidalni a számítástechnikához hasonlóan, a mi iparágunkat is érintő nemek közötti szakadékot!” – nyilatkozta Lisa Lutoff-Perlo, a Celebrity vezérigazgatója. „Átalakítja, szélesíti azt a képet, ami az emberek fejében él a számítógépes programozókról, és a nők egy egész generációját inspirálja, hogy merjenek sikereket elérni ezen a területen is. Mivel egy világlátást és a határokat feszegető harcos, így ki más lehetne a Celebrty Apex, iparágújító hajójának Keresztanyja, ha nem Ő?”

„A Girls Who Code elkötelezett amellett, hogy látható, női példaképeket állítson a számítástechnikában és segítsen látni a tehetséges fiatal lányoknak, hogy ez is egy olyan terület, ahol boldogulni tudnak. A Celebrity Cruises, a mi területünkhöz hasonlóan, a tengerészeti iparágban tesz a sokrétűbb jövő kialakításáért, így nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Celebrity Apex Keresztanyjaként támogathatom a munkájukat.”- köszönte meg Saujani a felkérést.

A névadó címen túl a Celebrity együttműködik a Girls Who Code vállalattal, egy olyan kódolási oktatási program keretében, ahol a Celebrity Apex és a Celebrity Edge fedélzetén szerzett tapasztalatok segítik a fejlődését a Sea S.T.E.M. program hallgatóinak.

A Celebrity Apex 2020 áprilisában indítja a szezont Észak-Európában, majd nyáron 7-12 éjszakás hajóutakat kínál a Földközi-tengeren. Télen pedig a Karib-térségben, Fort Lauderdale-i indulással várja az örök napfény szerelmeseit.