MEDITERRÁN-TÉRSÉG

MEDITERRÁN ÉS FÖLDKÖZI-TENGERI HAJÓÚTJAINKAT ÚGY TERVEZTÜK MEG, HOGY A LEHETŐ LEGTÖBB ÉLMÉNYT NYÚJTSÁK ÖNNEK. HAJÓZZON AKÁR A KELET- MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN, AKÁR A NYUGAT-MEDITERRÁN TÉRSÉGBEN GARANTÁLJUK, HOGY FANTASZTIKUS ÉLMÉNYBEN LESZ RÉSZE.

VEGYE CÉLBA A FÖLDKÖZI-TENGER KELETI RÉSZÉT, GÖRÖGORSZÁG ÉS HORVÁTORSZÁG LEGSZEBB PARTJAIT, AKÁR A SZENTFÖLDET. VÁLASZTHATJA A NYUGATI RÉSZT IS SPANYOLORSZÁG, OLASZORSZÁG CSODÁLATOS PARTVIDÉKEIT A FRANCIA PARTOKKAL MEGSPÉKELVE.

FÖLDKÖZI-TENGERI HAJÓÚTJAINK KÖZÜL VÁLASZTHAT AKÁR 7 VAGY ANNÁL HOSSZABB HAJÓUTAT IS, DE BÁRMELYIK IS LEGYEN TÖKÉLETES VÁLASZTÁS LESZ.

 

Foglalás

Amit nem lehet kihagyni:

Athén (Pireusz), Görögország
Athén a dráma, a történelem, a költészet és a filozófia bölcsője. Egykor legerősebb és legfejlettebb birodalmaknak adott otthont, ma a világ egyik legismertebb városa. A Pantheon égbe nyúló oszlopai ma is állnak Athéné istennő tiszteletét hirdetve.

Barcelona, Spanyolország
A hajdan álmos kis spanyol város ma modern és a középkori eklektikus elegyét kínáló izgalmas várossá nőtte ki magát. A művészet modernista fenegyerekeinek, az építész Anton Gaudinak és a festőzseni Pablo Picassonak az alkotásai mellett egy pompás gótikus negyed katedrálisait csodálhatja meg.

Dubrovnik, Horvátország
A dalmát tengerparton mintegy 1300 éve alapított Dubrovnik jelentősége egykor Velencéével vetekedett. Érdemes elsétálni a domonkosok kolostorához, ahol reneszánsz festők remek műveiben, köztük egy Tiziano festményben lehet gyönyörködni.

Jeruzsálem (Ashdod), Izrael
A három világvallás számára is szent helynek számító Jeruzsálemnek, a világ egyik legrégebbi városának történelme i.e. 4000-re nyúlik vissza. Tekintse meg a második templomból egyedüliként megmaradt Siratófalat, a napfényben fürdő, aranykupolájú Sziklatemplomot vagy az ezüst fényben csillogó Al-Aqsa mecsetet.

Capri (Nápoly), Olaszország
Az Olaszország délnyugati partjainál fekvő Nápoly igazi olasz város, mely szerte a világból vonzza a látogatókat. Itt alkották meg 1889-ben a királynő tiszteletére a nyugati kultúra egyik legismertebb „vívmányát”, a pizzát.

Rodosz, Görögország
A legbarátságosabb mediterrán város, Rodosz a sziget legészakibb csücskét foglalja el. E napsütötte, békés hely számos történelmi emlékkel büszkélkedik, köztük például a Vénusz templommal és a középkori lovagok utcájával.

Velence, Olaszország
Világ egyik leggyönyörűbb városa egyben az egyik legszokatlanabb is, hisz mintegy 120 szigetre épült az Adriai-tengeren. Mivel a közlekedés utcák helyett itt nagyrészben csatornákon zajlik, a legjobb mód a város megismerésére egy romantikus, gondolás városnézés. A város központja a híres Szent Márk tér a maga 900 éves bazilikájával.

Provance (Marseille), Franciaország
Provance már a régi időkben is híres levendula termesztő vidék volt. Halványlila virágok borítják a lankás dombokat, pompás fogásokat és borokat kóstolhat és ellátogathat színpompás piacokra is.

Messina, Szicília
Messina már a középkorban is igen fontos kikötő volt. Itt szálltak hajóra az Európa különböző tájairól érkező és a keresztes háborúkba induló lovagok. A város utcait ma is számtalan katedrális és templom szegélyezi.

Szardínia, Olaszország
E hatalmas, hegyek borította sziget méltán híres pompás strandjairól, tengerének türkizkék vizéről és fantasztikus történelmi nevezetességeiről.

Szantorini, Görögország
Szantorini egy lenyűgöző sziget, csodás kilátással a vulkánra. Az egyedülálló szépségű sziget fekete és vörös homokkal borított strandjairól, a magas sziklák tetejére épített, fantasztikus látványt nyújtó városkáiról és naplementéjéről híres.

Foglalás