ÉSZAK-EURÓPA

NORVÉG FJORDOK, BALTI-TENGER, SKANDINÁVIA ÉS OROSZORSZÁG, BRIT-SZIGETEK, IZLAND, EZEKET A CSODÁLATOS TÉRSÉGEKET FEDEZHETI FEL AZ ÉSZAK-EURÓPAI HAJÓUTJAINKON.

KÖVESSE A VIKINGEK LÁBNYOMAIT, HOGY MEGHÓDÍTSA AZ ÉJFÉLI NAP FÖLDJÉT LUXUSHAJÓVAL!

SZENTPÉTERVÁR PALOTÁKKAL SZEGÉLYEZETT UTCÁIRÓL TÉRJEN VISSZA HAJÓJÁNAK KASTÉLYBA ILLŐ FEDÉLZETÉRE ÉS ÉLVEZZE HAJÓINK SZOLGÁLTATÁSAIT.

 

Foglalás

Amit nem lehet kihagyni:

Stockholm, Svédország
Nem kevesebb mint 50 híd köti össze Svédország fővárosának otthont adó 14 szigetet a szárazfölddel. Parkok, múzeumok és paloták garmadája várja a város nevezetességeire kíváncsiakat, a híres épületekkel, boltokkal és kávézókkal zsúfolt óváros, a Gamnla Stan pedig önmagában is látványosság.

Szentpétervár, Oroszország
Bár Szentpétervár építésekor a cél egy kifejezetten nyugatias, Párizsra, Londonra vagy Bécsre hasonlító város volt, egyetlen pillantás a fenséges palotákra és hatalmas közterekre elegendő, hogy belássuk: ez a város külön kategóriát képvisel. Ha jó szerencséje éppen júniusban hozza ide, megcsodálhatja a híres „fehér éjszakákat”, amikor még éjszaka is világos van.

Alesund, Norvégia
Alesund halászkikötőjének építészeti egysége egészen szokatlan. A város nagy része az 1904-es tűzvészben elpusztult, és később szecessziós stílusban építették újjá.

Tallin, Észtország
Különleges látvánnyal várja az orosz ortodox katedrális és a Toompea-kastély tornyai. Tallin 1154-es alapítása óta szinte alig változott.

Bergen, Norvégia
Kulturális és történelmi látnivalókban gazdag Bergen a Fjordok kapujaként is ismert. Tegyen egy kitérőt Bryggenbe, amely régi történelmi épületek gyűjteménye a kikötő mellett, és egyben rengeteg kiváló bolttal és étteremmel rendelkezik. A Floyen-hegy tetejéről pedig lélegzetelállító kilátás nyílik a városra.

Koppenhága, Dánia
Koppenhága történelmi városa Hans Christina Andersen szeretett kis hableányának otthona. Ne hagyja ki a Tivoli-kertet, amely a világ egyik legrégebbi vidámparkja, majd kóstolja meg a helyi hús és halkülönlegességekből álló, dán smorgasbord ebédet.

Dublin, Írország
Dublin lüktető, modern, elegáns város, szép középületekkel és György korabeli terekkel.  Kóstolja meg Írország leghíresebb kiviteli termékét az Irish Whiskey Cornerben. Ebben a 90 éves raktárépületi lakásból kialakított múzeumban mindent megtudhat, amit a whiskyről tudni érdemes. Az élmények mellett a meleg és barátságos hangulat teszi Dublint feledhetetlenné.

Amszterdam, Hollandia
Amszterdam csatornái különleges hangulatot árasztanak, és a csatornák mentén sorakozó épületek csak fokozzák a város báját. Amszterdam számos látnivalója, többek között a Van Gogh-múzeum és az Amstel folyó partján álló, működő Rembrandt-malom, legegyszerűbben kerékpáron tekinthető meg.

Foglalás