ALASZKA

ÉLJE ÁT A VADON HANGULATÁT ALASZKAI HAJÓÚTJAINKON.

FEDEZZE FEL AZ ALASZKAI VADON SZÉPSÉGÉT A FEDÉLZETRŐL MIKÖZBEN FORRÓ CAPPUCINOT KORTYOL SAJÁT KABINJÁNAK ERKÉLYÉN!

ALASZKA VADVILÁGA RENDKÍVÜL GAZDAG, LEVEGŐJE KRISTÁLYTISZTA ÉS FRISS, HATALMAS JÉGMEZŐI PEDIG ELNYÚJTÓZNAK EGÉSZEN A TENGERIG. HAJÓÚTJAINK ÉS PARTI KIRÁNDULÁSAINK FELTÁRJÁK MINDAZT, AMI ALASZKÁT OLY KÜLÖNLEGESSÉ ÉS LÁTVÁNYOSSÁ TESZI EGÉSZEN A HUBBARD-GLECCSER FENSÉGES VIDÉKÉTŐL JUNEAU PIONÍR SZELLEMÉIG.

Foglalás

Amit nem lehet kihagyni:

Hubbard-gleccser
A Hubbard az egyetlen olyan gleccser a földön, mely nem a gleccserek megszokott sebességével mozog, hanem éppen ellenkezőleg. 1986-ban a Hubbard-gleccser – az észak-amerikai kontinens legnagyobb tengeri gleccsere – átlagosan majdnem 160 centimétert haladt előre óránként. Tartsa nyitva a szemét a Yakuta-öbölben, mert a földtörténet élő szemtanújává válhat.

Ice Strait Point, Alaszka
A világ egyik legszebb tengerszorosa. Mindent megtalál itt, ami miatt Alaszkába látogatott: esőerdőket, gleccsereket, fjordokat, és hóval borított hegycsúcsokat. Mindez tökéletes környezetet biztosít a bálna és fóka leshez.

Juneau, Alaszka
Az Earl Grey és az Eddie Bauer találkozása – találóbban nem is lehetne leírni Alaszka fővárosának báját. A pionírok szelleme napjainkban a kozmopolita életérzéssel és a határvidékek keménységével keveredik. Látogassa meg az alaszkai állami múzeumot, ahol az orosz ortodox vallást és az aranyláz ereklyéit bemutató egyedülálló gyűjteményeket nézheti meg.

Ketchinkan, Alaszka
Amellett, hogy a Misty Fjords National Monumentet körülvevő 9000 négyzetméternyi zabolátlan vadon felé induló hidroplánkirándulások kiindulópontja, Ketchikan az ősi tlingit törzs otthona is. kihagyhatatlan látnivaló a világ legnagyobb totemoszlop- gyűjteménye. A Saxman Native Village skanzenben, a Totem Bight nemzeti parkban és a Totem Heritage Center látogató központban tanúja lehet, mi hajtja a művészt, aki egy szál fából az ember fölé tornyosuló műalkotást hoz létre.

Seattle, Wahington
A „smaragdváros” káprázatos természeti csodákból és nagyvárosi életérzésből álló keverékének kevés riválisa akad a földön. Amellett, hogy a természetbarátok és a kávéimádók mekkája, Seattle a Csendes-óceán partvidékének egyik legjobb tengeri étkekre specializálódott vidéke. A suquamish indiánok leghíresebb törzsfőnökéről elnevezett Seattle az amerikai, ázsiai és őslakos indián kultúrák olyan olvasztótégelye, melyhez hasonlót nehéz volna találni.

Seward, Alaszka
Seward régi halászfalucska, melyet a Kenai Wildlife Refuge és az Alaska Maritime National Refunge rezervátum, a Chugach National Forest parkerdő és a Kenai Fjords nemzeti park vesz körül. Ennek megfelelően végtelen lehetőségek kínálkoznak a vadvilággal való közeli találkozásra.

Skaqway, Alaszka
Nem biztos, hogy mindenkit magával ránt az aranyláz, de ha van olyan hely a földön, ami igazán feléleszti az emberben a kincsvadászt, akkor az Skagway. Az aranylázban égő múlt emlékének életben tartásával Skaqway megőrizte az egykori vadnyugati életérzést, melyhez a szalonoknak titulált ivók éppúgy hozzátartoznak, mint a táncos revük. Ha magával ragadta a hely szelleme, a White Pass & Yukon Railway vagy a Klondike Highway olyan helyekre viszi, ahol még feltűrheti az ingujját, hogy saját kezűleg próbáljon szerencsét.

Tracy Arm Fjord (Sawer fjord), Alaszka
A végtelen csend közepén áttetsző kék jéghegyek mellett visz az út, melynek a tökéletes drámai hátteret a vízesésekkel taglalt, több száz méteres sziklafalak adják. Ez a klasszikus formájú fjord, a Tracy Arm 48 kilométer hosszan nyúlik el és látványa egyszerűen felejthetetlen.

Vancouver, Brit-Kolumbia
Vancouver minden ízében olyan kozmopolita, mint Seattle, ám európai bájának köszönhetően mégis ez a város a Puget-öböl kanadai ékköve. A Gastown negyed macskaköves utcáitól, Little Italy városrészen keresztül, a Chinatownig Vancouverig mindenkinek kínál valami izgalmasat.

Victoria, Brit-Kolumbia
Brit-Kolumbia fővárosa egyben legnagyobb szigete is. Ez az egykori brit kolónia sokat megtartott letűnt gyarmati szépségéből. Victoriát mérsékelt éghajlata kellemes tengerparti búvóhellyé teszi, ez pedig kiváló mindazok számára, akik szeretnék felfedezni Victoria számtalan múzeumát, parkját és golfpályáját.

Foglalás