TANGÓ, GAUCHÓK ÉS PATAGÓNIA ÉRINTETLEN TERMÉSZETE

5% előfoglalási kedvezmény MEGHOSSZABBÍTVA 2018. november 30-ig!

Argentína, Uruguay és Chile – Dél-Amerika szebbnél szebb csodáit tartogatja számunkra.
Tartson velünk Dél-Amerika felfedező körutazásán, hajózzunk együtt egy ötcsillagos luxushajó fedélzetén, és kiránduljunk örök élményt nyújtó festői szépségű tájakon, történelmi emlékhelyeken. Kalandra hívnak a nyüzsgő metropoliszok, az Andok markáns hófödte csúcsai, megismerhetjük a gauchók életét és az autentikus tangó táncok világát, barangolhatunk a „Világ végén”!

Utazás dátuma: 2019.03.08 – 26. (19 nap / 16 éj)


A hajó útvonala: Buenos Aires (Argentína) – Buenos Aires (Argentína) – Montevideo (Uruguay) – Punta del Este (Uruguay) – tengeren – Puerto Madryn (Argentína) – tengeren – Horn-fok (Chile) – Ushuaia (Argentína) – Punta Arenas (Chile) – Magellán-szoros – Chilei-fjordok – Puerto Montt (Chile) – tengeren – San Antonio (Chile)

Utazás: a KLM Royal Dutch Airlines menetrend szerinti járataival, átszállással
Elhelyezés: a Celebrity Eclipse erkélyes tengerre néző kabinjában, Buenos Airesben és Santiagoban középkategóriájú szállodában

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén, Buenos Airesben és Santiagoban reggeli

Minimum létszám:     16 fő (a fakultatív programokon min.10 fő)

Program:

1.nap (2019.03.08.) Elutazás. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse - Buenos Aires
A délutáni órákban elutazás Budapestről amszterdami átszállással Buenos Airesbe. Utazás és éjszaka a repülőgépen.

2.nap (2019.03.09.) Érkezés - Buenos Aires városnézés – Tango Show.
Érkezés Buenos Airesbe a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása és reggeli a hotel éttermében. Délelőtt szabadidő, pihenés.
Kora délután indul a 4 órás autóbuszos városnéző kirándulásunk, melynek első állomás az argentin főváros szíve, Plaza de Mayo, a város főtere. Körülötte található a történelmi Cabildo (Városháza), egy alacsony koloniális épület, mely a főváros hivatalainak a központja volt; a Casa Rosada (Elnöki Palota) egy rózsaszín palota, melynek erkélyéről szólt a hívekhez Eva Perón. Betekinthetnek a híres Colon Színház színfalai mögé, mely épület az argentin főváros egy gyönyörű építészeti darabja. Megcsodálhatják a világ legszélesebb útját, az Avenida 9 de Julio nevű sugárutat, mely igen látványos módon vágja ketté a fővárost, és a sugárút közepén található egy 70 méter magas fehér obeliszk. Útba esnek még fontos főutak, mint a Corrientes Sugárút, ami szórakozó helyek, színházak és az éjszakai élet központja; a spanyol stílusú Mayo Sugárút; és a Florida utca, ahol utcai tangó bemutatót élvezhetnek! Látogatás Buenos Aires legjellegzetesebb környékére a San Telmo negyedbe, ahol a főváros második legrégebbi tere, a Plaza Dorrego található. Megtekintjük La Boca régi kikötőjét a híres színes festett házakkal és tangó előadásokkal. Ellátogatunk a La Recoleta negyedbe, ami a főváros legrégebbi kerülete, a környék "Latin-Amerika párizsa" néven ismert. Leghíresebb látnivalója a temető, ahol Eva Perón végső nyughelye található.
Visszatérés a szállodába. Este vacsorával egybekötött Tango Show Buenos Aires egyik híres szórakozóhelyén. Dél-Amerika csoprotos hajóút - Celebrity Eclipse - Buenos Aires
Éjszaka a szállodában.

3.nap (2019.03.10.)  Buenos Aires városnézés - Hajóra szállás.
Reggeli a szállodában, majd a szobák elhagyása, check out.
Buenos Aires északi városrészére kirándulunk, mely a város egyik legnagyobb negyede, úgy hívják: Palermo. Bohém utcák, barokk és gótikus stílusjegyek kombinációja, művészeti galériák, design üzletek, és parkok otthona. Fontos gasztronómiai, kulturális és audiovizuális központ. Palermonak további két része is van, az egyik Palermo Hollywood, az argentin filmgyártás centruma, a másik Palermo Soho, ahol megszámlálhatatlan sok étterem, bár, terasz található és ahol az éjszakai élet zajlik. Látogatás a Bosques de Palermo (palermói erdő) parkba, mely több mint 80 hektáros területen az argentin főváros legnagyobb és legnépszerűbb parkja. Látnivalói a gömbölyű planetárium és a Velódromo Municipal, amit az 1951-es pánamerikai játékok alkalmából nyitottak meg. A legnépszerűbb a Rosedal egy rózsakert, ahol mintegy 18000 rózsatő kollekció virágzik, van csónakázótó, egy fahíd és egy pergola. Ebben a parkban található a költők kertje is, többek között Shakespeare mellszobrával. Végül ellátogatunk a Recoleta negyed szomszédságában található híres Ateneo Grand Splendid könyvesboltba. Az épület eredetileg színháznak adott otthont, később filmszínházzá alakult, majd felvásárolta az El Ateneo Kiadó és gyönyörű könyv- és zeneboltot varázsoltak belőle. Az ülések helyére könyvespolcokat tettek, de a legtöbb eredeti belső építészeti részletet megtartották, beleértve a zseniális mennyezetfreskót.
Délután transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse
Vacsora és éjszaka a hajón.

4.nap (2019.03.11.) Buenos Aires – Tigre Szigetvilág – Rio de la Plata deltavidék.
Reggeli a hajón, majd kiszállás. Félnapos kirándulás a Tigre Szigetvilág, a Rio de la Plata folyó torkolatvidékére, hajós program.
Utazásunk a város északi része felé tart. Gyönyörű parkok és épületek mellett haladva szenzációs panoráma nyílik Rio de la Plata, a világ legszélesebb folyójára, valamint a Jorge Newbery repülőtérre, a River Plate argentin labdarúgó válogatott stadionjára és a Buenos Aires-i Egyetemre. A Pan Amerikai autópályán utazunk 30km-t Tigre városába. Rövid szabad program a város felfedezésére, majd hajós kirándulás a Rio de la Plata folyó torkolatvidékében. Millió kis szigetéről híres, amit csak vízi úton lehet elérni. A kirándulást egy szigeten megszakítjuk, ahol a Tigre folyó leghíresebb és legszebb éttermében lesz lehetőség ebédelni (fakultatív).
Délután transzfer a kikötőbe, hajóra szállás. Hajónk elindul Montevideo felé.
Vacsora és éjszaka a hajón.

5.nap (2019.03.12.) Montevideo. Dél-Amerika csoprotos hajóút - Celebrity Eclipse
Montevideo Uruguay fővárosa, fő kikötője és legnagyobb városa. A legdélibb főváros Dél-Amerikában, és a harmadik legdélibb a világon. Erős stabilitása miatt "Dél-Amerika Svájcának" nevezik. Gazdag építészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, a tangó és candombe táncok őshazája. Ellentétek vonzásában a város képe, a modern új és a régi kopottas elemek keveréke.
Fakultatív kirándulás - Montevideo fénypontjai
Tekintse meg Montevideó legjavát egy átfogó városnézésen Uruguay fővárosaban. A program során érintjük az óvárost: Alkotmány tér, Székesegyház és a gyarmati városháza, az Obeliszk, a Függetlenség tere és a La Caretta emlékmű. Megtekintjük a Kormányházat és a kongresszusi épületet, a futball stadion érintésével ellátogatunk Prado szomszédságában a város egyik legrégibb parkjába, ahol híres műtárgyakat, köztük La Diligenciát és a Rózsakertet csodálhatják meg. Majd felfedezzük a híres Plaza Virgilio-t, amely egy lenyűgöző műemlékkel rendelkezik, melyet az elesett haditengerészeti katonáknak szenteltek.
Ár: 46 EUR / fő (kb. 14 950 Ft / fő *) - Túra hossza: 3,5 óra   

6.nap (2019.03.13.) Punta del Este.    
Uruguay második legnagyobb városa, és legfontosabb üdülőhelye, ahol számos kaszinó, strandok és jachtok találhatók. A tehetős dél-amerikaiak üdülőhelye. Festői táj, fenyőillat, hosszú gyönyörű tengerpart, luxus szállodák és éttermek sora, és fényűző éjszakai élet jellemzi. „Dél-Amerika Monacojának” hívják. Egyik strandja a Brave Beach, különös szobráról híres. A vízbe fulladtak emlékére épített szobra, melynek öt ujja látszik ki a homokból a tengerparton. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse -
Fakultatív kirándulás - Ralli Múzeum és Casapueblo
Kirándulásunk egy órányi városnézéssel indul Punta Del Este egyik legdivatosabb környékén. Ezután ellátogatunk a Ralli Kortárs Művészeti Múzeumba, és megtekintjük a neves latin-amerikai művészek, köztük Salvador Dali lenyűgöző festményeit és szobrait. Utunkat folytatjuk a Punta Ballena strandra, ahol lenyűgöző kilátás nyílik a tengerpartra, végül meglátogatjuk Casapueblot, ahol a híres művész Carlos Paez Vilaro spanyol marokkói stílusú otthonába kapunk betekintést.
Ár: 72 EUR / fő (kb. 23 400 Ft / fő *) - Túra hossza: 3,5 óra

7.nap (2019.03.14.) Hajózás a tengeren. 

8.nap (2019.03.15.) Puerto Madryn.
Az argentin fővárostól mintegy 1300 km-re, két nagy attrakció között fekszik félúton. Az egyik a Valdés-félsziget az UNESCO világörökség része, ahol a déli simabálnák élnek és testközelből lehet a bálnákat megfigyelni. A másik Punta Tombo, ahol a világ második legnagyobb pingvinkolóniája él az Antarktisz után, ők a Magellán-pingvinek. Ez a térség természetes élőhelye még az oroszlán- és elefántfókáknak, a szürke és fekete-fehér delfineknek. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse - Puerto Mont
Fakultatív kirándulás - A Valdés-félsziget élővilága
Átutazunk a patagóniai vidéken, megérkezve a lenyűgöző Valdés-félszigetre, amely az UNESCO Világörökség részét képező pingvin és fóka birodalom, amely a világ egyik legimpozánsabb természetvédelmi területének számít. Felfedezzük a látogatóközpontot, ahol megismerkedünk a figyelemre méltó növény- és állatvilággal. Ezután utazás Caleta Valdés-be, egy védett öbölbe, ahol számos egyedi tengeri élőlény található, beleértve a tengeri emlősök virágzó népességét, tengeri madarakat a patagóniai partok mentén. Tovább utazunk Puerto Piramides-ba, ahol megfigyelhetünk egy tengeri oroszlánfóka-kolóniát. Ezt az egyedülálló programot számos oktató, tudós és NPR csillagot kapó Milos Radakovich hagyta jóvá. Élvezze az izgalmas öko-kalandot a patagóniai vadonban!
Ár: 205 EUR / fő (kb. 66 625 Ft / fő *) - Túra hossza: 7,5 óra

9.nap (2019.03.16.) Hajózás a tengeren.

10.nap (2019.03.17.) Horn-fok. A Horn-fok sziget a chilei Tűzföld (Tierra del Fuego) szigetvilág és ezzel az amerikai kontinens legdélibb pontja, tulajdonképpen a tengerből kiemelkedő néhány szikla. A szikla formája két szarvacskában végződik. A szigeten az éghajlat és az erős szelek miatt egyáltalán nem nőnek fák, de a növényzet a rendszeres csapadéknak köszönhetően nagyon dús. A környék éghajlata meglehetősen hűvös, mivel közel található az Antarktiszhoz.

11.nap (2019.03.18.) Ushuaia - Argentína Tűzföld tartományának székhelye, a Beagle-csatorna északi partján fekszik. A város neve az egyik itt élő indián törzs nyelvéből származik, melynek jelentése a nyugat kapuja. Legkönnyebben innen Dél-Amerika csoprotos hajóút - Celebrity Eclipse - Ushuaiaközelíthető meg az Antarktisz, és joggal érezhetjük, hogy ott állunk a „világ végén”. Turisztikai látványosságai közé tartozik a Tűzföld Nemzeti Park és a Lapataia-öböl. A vadvilág élővilága közé tartoznak az itt élő pingvinek, fókák, és kardszárnyú delfinek.
Fakultatív kirándulás - Charles Darwin nyomában
Ezen a látványos kiránduláson felfedezzük a Beagle-csatorna vizeit, meglátogatjuk a Tűzföld Nemzeti Park drámai vízeséseit és lélegzetelállító hegyeit. Benevezünk egy katamarán utazásra, ahol a déli félteke utolsó fennmaradt gleccsereit és lebilincselő tájat láthatjuk. 180 évvel ezelőtt Charles Darwin is ezeken a vizeken hajózott a történelmi H.M.S. Beagle expedíció keretében. Tengeri oroszlánfókákat és madarakat csodálhatunk meg a Madár Szigeten, az Oroszlánfókák Szigetén és a Lapataia öbölben. A Tűzföld Nemzeti Park kalandtúráján látható a „világvége” világítótorony. Ezt az egyedülálló túrát Milos Radakovich tudós, oktató hagyta jóvá.
Ár: 236 EUR / fő (kb. 76 700 Ft / fő *) - Túra hossza: 5,5 óra

12.nap (2019.03.19.) Punta Arenas - Punta Arenas város Chile délkeleti végében, a Magellán-szoros északi partján fekszik. Történelme és gazdasági növekedése a tengeri kereskedelmen, az olajkitermelésen és a juhtenyésztésen alapul.
Vigyázzon a bőrére, még akkor is ha felhős az ég, mert ez a földrajzi terület általában az ózonréteg alatt van.
Fakultatív kirándulás - Patagóniai folklór show
Ellátogatunk egy helyi tanyára, ahol élvezhetjük a finom chilei különlegességeket, patagóniai bárányhúst, valamint egy chilei folklór tánc- és zenés bemutató részesei lehetünk. Csodálatos panorámás kilátás nyílik a La Cruz-hegyre, a városra, valamint a Magellán-szorosra és a Tűzföldre. A programban szerepel egy rövid fotómegálló a Main Plaza-nál. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclips - főétterem
Ár: 195 EUR / fő (kb. 63 375 Ft / fő *) - Túra hossza: 3,5 óra

13.nap (2019.03.20.) Magellán-szoros. - Hajózás a tengeren.

14.nap (2019.03.21.) Chilei-fjordok. - Hajózás a tengeren.

15.nap - (2019.03.22.) - Puerto Montt - Puerto Montt város Chilében, Los Lagos régió fővárosa. A város a világ egyik legnagyobb lazac tenyésztés központjaként működik. Naponta szállítják a friss lazacot a világ piacaira.
Dél-Chile hátborzongató vulkánjairól, ősi jeges tavairól és hegyvidéki nemzeti parkjairól híres.
Fakultatív kirándulás - Puerto Varas és Frutillar
Fedezzük fel Puerto Montt, és a közeli Puerto Varas és Frutillar városokat. Puerto Montt-ban színes, zsindelyes házak és a Plaza de Armas téren egy gyönyörű neoklasszikus katedrális vár minket. Tiszta égbolt esetén, panorámás kilátás nyílik az öbölre. Frutillarban egy rövid városnézés során megismerkedhetünk a német stílusú építészettel és meglátogatjuk a Regionális Múzeumot. Utolsó megállónk Puerto Varas-ban lesz, amely nyugodt vidékről látványos kilátás nyílik a Llanquihue-tó, Chile legnagyobb tavára. Pihenő a közelben található Angelmó híres kézműves piacán, ahol kézzel készített kincseket vásárolhatunk.
Ár: 82 EUR / fő (kb. 26 650 Ft / fő *) - Túra hossza: 4,5 óra Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse - Erkélyes kabin

16.nap (2019.03.23.) Hajózás a tengeren. 

17.nap (2019.03.24.) - San Antonio – Érkezés San Antonio kikötőbe, kiszállás a hajóról. Transzfer Santiagoba.
Városnéző körutunk Santiago de Chile történelmi belvárosból indul. A Plaza de Armas téren csodálatos spanyol gyarmati középületek, koloniális építészet és republikánus műemlékek várnak felfedezésre. Egy 19. századi katedrális és az egykori spanyol kormányzói rezidencia kapott itt helyet. A teret nyüzsgő és bohém forgatag jellemzi, utcai művészekkel. Felmegyünk a Cerro Santa Lucía csúcsára, hogy megcsodálhassuk a város panoráma kilátásait az Andok magas hegyei között. Délután transzfer egy középkategóriájú szállodába, a szobák elfoglalása, majd szabadprogram. Vacsora egy helyi étteremben, tipikus helyi ételekkel.
Éjszaka a szállodában.

18.nap (2019.03.25.) Santiago.
Reggeli után a szálloda elhagyása, check out. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Dél-Amerika csoportos hajóút - Celebrity Eclipse

19.nap (2019.03.26.) Hazaérkezés. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Várható repülőgép menetrend:
2019.03.08.    Budapest – Amszterdam         17:05 – 19:15
2019.03.08.    Amszterdam – Buenos Aires    20:55 – 06:45 (érk. 2018.03.09.)
2019.03.25.    Santiago - Amszterdam           12:45 – 10:00 (érk. 2018.03.26.)
2019.03.26.    Amszterdam – Budapest         14:15 – 16:15

Részvételi díj - 5% előfoglalási kedvezménnyel
Kétágyas, tengerre néző, balkonos kabinban  5.596 EUR/fő helyett 5.316 EUR/fő
(1.818.700 Ft/fő helyett 1.727.800 Ft/fő*)A részvételi díj tartalmazza:
•    repülőjegyet, Budapest – Amszterdam -Buenos Aires és Santiago – Amszterdam – Budapest útvonalra,
•    transzfereket,
•    hajóút előtt 1 éjszaka szállás reggelivel középkategóriájú szállodában Buenos Airesben, 14 éjszaka szállás a hajón tengerre néző „1B” kategóriájú balkonos kabinban, hajóút után 1 éjszaka szállás reggelivel középkategóriájú szállodában Santiagoban,
•    a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő),
•    medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,
•    magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.

A részvételi díj nem tartalmazza:
•    kikötői illeték - kb. 362 EUR / fő (kb. 117 650 Ft / fő*)
•    repülőtéri illetékek kb. 327 EUR / fő (kb. 106 275 Ft / fő*)
•    szervízdíj (előre fizetendő) - kb. 188 EUR / fő (kb. 61 100 Ft / fő*)
•    útlemondási biztosítás – 1,3 % (a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),
•    betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás,
•    személyes fogyasztás – internet, italok,     
•    parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások


* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 325 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
A program és a fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

AJÁNLATKÉRÉS & FOGLALÁS

0
0
0
s2sdefault