MIÉRT EZ A HAJÓÚT?

-Természeti látnivalók
- Kulturális látnivalók
- Gasztronómiai élmények
- Magyar nyelvű idegenvezetővel

 

 

 

 

 

Indulási időpont: 2022.03.11.

Érkezési időpont: 2022.03.28.

Időtartam: 18 nap/ 15 éj

Utazás: menetrend szerinti járattal, egy átszállással

Elhelyezés: 1 éjszaka Tokióban a belvárosi szállodában, 14 éjszaka a Celebrity Solstice luxushajó választott kategóriájú kabinjában

A hajó útvonala: Tokió, Japán - Fuji - Kioto (2 nap) - Kochi - Tengeren - Ishigaki - Okinawa - tengeren - Jeju-sziget, Dél-Korea - Nagasaki, Japán - Hiroshima, Japán - tengeren - Tokió ( 2 nap)

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli a szállodában

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

RÉSZLETES PROGRAM:

1-2. nap: Budapest – Tokió
Elutazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással Tokióba.  Másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Tokióban (1éj).

3. nap: Tokió - Yokohama
Reggeli után megnézzük a Meiji szentélyt, melyet Meiji császár és felesége, Shoken csá­szárnő tiszteletére építettek, majd sétálunk a Császári Palota épület-együttesénél, melyet csodálatos japánkert vesz körül. Ezután transzfer a kikötőbe, csoportos bejelentkezés a hajóra, szabadprogram. Ebéd és szállás a hajón (14 éj).

4. nap: Fuji - Shimizu
Kikötőbe érkezés a kora reggeli órákban. Az Izu-félsziget északi végén található Shimizu, Japán legfestőibb kikötője, köszönhetően a Fuji hegy látványának. Fakultatív kirándulás a Hakone Nemzeti Parkba. Ellátogatunk az Owakudani hőforrásokhoz, ahol a vulkanikus területen folyamatosan fortyognak a gejzírek és az aktív vulkanikus tevékenység nyomai mindenhol láthatók. Itt készül a fiatalító „fekete tojás” is. (Földcsuszamlások előfordulhatnak, ha nem biztonságosak a körülmények, a területet lezárhatják.) Ezután hajókázás az Ashi tavon, majd visszautazás a kikötőbe.

5-6. nap: Kiotó - Osaka
Fakultatív kirándulás Kiotóba és Narába: Először Narában a Kasuga Taisha szentélybe látogatunk, mely Japán egyik legjelentősebb sintó szentélye, majd a Todai-ji buddhista templomot nézzük meg. Ezután a világörökség részévé nyilvánított, meredek szirtfalon épült Kiyomizudera („Tiszta víz”) templomba megyünk, melynek teraszáról csodálatos kilátás nyílik a városra, végül az aranylemezekkel bevont Kinkakuji templomot nézzük meg. Ebéd egy helyi étteremben.

7. nap: Kochi
Fakultatív kirándulás során megismerkedhetünk Kochi történelmével, megnézzük Aki város egyik nevezetességét, a „farmerek óráját”, majd egy szamuráj házba látogatunk, ahol megismerhetjük, hogyan éltek a szamurájok a 19. században. Ebéd egy tradicionális japán étteremben, majd látogatás a Kochi kastélyba.   

8. nap: Tengeren
Egész napos hajózás Ishigaki partjai felé. Szabadprogram, kikapcsolódási lehetőségek a hajó fedélzetén. Számos szabadidős tevékenység közül lehet válogatni, a pihenésre vágyók a napozóteraszon, a medencénél, a jacuzzinál, esetleg a Canyon Ranch Spa Clubban és Fitnesz központban tölthetik kellemesen a napot, vagy megkóstolhatják a fedélzeti különlegességeket az éttermekben, kávézókban és a bárokban.

9. nap: Ishigaki
Reggeli után kikötés Ishigaki szigetén, szabadidős programok a tengerparton.

10. nap: Okinawa - Naha
Fakultatív program: látogatás az Okinawa World parkba, ahol megismerkedünk Okinawa történelmi és kulturális emlékeivel, majd a Gyokusendo cseppkőbarlangban sétálhatunk, végül a Sefa Utaki szent helyet is meglátogatjuk. 

11. nap: Tengeren
Egész napos hajózás Dél-Korea partjai felé. Szabadprogram, kikapcsolódási lehetőségek a hajó fedélzetén.

12. nap: Jeju sziget – Dél-Korea
Reggeli után kikötés Jeju szigetén. Fakultatív program keretében megismerhetjük a tengerből kiemelkedett vulkáni sziget jellegzetes élővilágát a híres botanikus kertben. Különleges vulkáni alakzatok, csodálatos vízesés, barlangok, türkizkék tengervíz és finom homokos tengerpart várja az ideérkező turistákat.

13. nap: Nagasaki
Fakultatív látogatás Aritába, a Japán porcelánkészítés fővárosába. A hangulatos kisvárost hegyek és erdőségek veszik körül, ebben az idilli vidéki környezetben közel 400 éve készítenek különböző porcelánedényeket és használati tárgyakat. Megnézünk egy égetőkemencét, és megismerkedünk a kerámiák készítésével. Ezután látogatás a Béke Emlékparkba, ahol megnézzük az atombomba támadás emlékére emelt szökőkutat és emlékművet.

14. nap: Hiroshima és Miyajima
Egész napos fakultatív kirándulás keretében ellátogatunk az 1945-ös első atombomba támadás emlékére épített parkba, mely azóta a békére való törekvés jelképe. Itt található az Emlékmúzeum és az Atombomba-dóm is, mely ma világörökségi helyszín. Ezután komppal átkelünk a Miyajima szigetén álló Itsukusima sintó szentélyhez. Legismertebb része a dagálykor vízben álló, kámforfából készült díszkapu, a Torii, mely Japán egyik jelképévé vált. A szentély és a hozzá tartozó építmények szintén szerepelnek az UNESCO világörökségi listáján. Ebéd útközben.

15. nap: Tengeren
Egész napos hajózás vissza Tokió felé. Szabadprogram, kikapcsolódási lehetőségek a hajó fedélzetén.

16. nap: Tokió
Visszaérkezve Tokióba egyénileg felfedezhetjük a várost vagy fakultatív programon vehetünk részt: panorámás városnézés után a világ jelenleg második legmagasabb épületéből, a Tokyo Sky Tree torony kilátójából gyönyörködhetünk a városban, majd sétálhatunk a Nakamise bevásárló utcán,végül Tokió egyik legrégebbi és legnépszerűbb buddhista templomát, a Senso-jit látogatjuk meg. Ebéd útközben.

17. nap: Tokió – Budapest
Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 18. napon.

ÁRAK:

RÉSZVÉTELI DÍJAK/ fő
 
Belső kabinban - 2 fő esetén

1.325.000 Ft

Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő esetén

 1.675.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:
a repülőjegyek díját illetékkel (melynek értéke: kb. 245.000 Ft*), a kikötői illetéket (melynek értéke: kb. 37.000 Ft), a kötelező borravalót (melynek értéke: kb. 68.000 Ft)a hajóút előtt 1 éjszaka szállást Tokióban, helyi 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, reggelivel, 14 éjszaka szállást a hajón, a választott kabin kategóriában; a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), a leírásban szereplő programokat és szükséges transzfereket, a medencék, napozóágyak és fitneszterem használatát; a színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza:
a borravalót Tokióban:kb. 15 USD/fő, az útlemondási biztosítást 1,5 %, fakultatív kirándulások, személyes kiadások, BBP biztosítás.

Fakultatív programok:
Hakone Nemzeti Park és Ashi tó: 43.000 Ft
Kiotó és Nara ebéddel: 110.000 Ft
Kochi nevezetességei ebéddel: 59.000 Ft
Okinawa World és Sefa Utaki: 60.000 Ft
Jeju sziget: 55.000 Ft
Arita és Béke Emlékpark Nagasaki:37.000 Ft
Hiroshima és Miyajima ebéddel: 81.000 Ft
Tokyo Sky Tree torony és Asakusa ebéddel: 68.000 Ft

Tájékoztató jellegű 2022-es fakultatív program árak, változhatnak!

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

Az utazás szervezője az 1000út Utazási iroda.


 

0
0
0
s2sdefault