Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított part menti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Jewel of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

- Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
- Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
- Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén
- Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
- Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

 

 

 

 

Indulási időpont: 2020.08.15.

Érkezési időpont: 2020.08.23.

Időtartam: 9 nap/8 éj

Utazás: menetrendszerinti SwissAir járattal, egy átszállással

Elhelyezés: 1 éjszaka Koppenhágában a belvárosi szállodában, 7 éjszaka a Jewel of the Seas választott kategóriájú kabinjában

A hajó útvonala: Koppenhága - tengeren - Geiranger - Bergen - Stavanger - Kristiansand - tengeren - Koppenhága

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli a szállodában

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap 2020. augusztus 15. szombat - Elutazás
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Swiss Airlines járataival, zürichi átszállással (14:45-16:20, 17:25-19:10). Megérkezés után transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

2. nap 2020. augusztus 16. vasárnap - Koppenhága

 

 

 

 

 

 Délelőtt buszos és gyalogos városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony. Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

3. nap 2020. augusztus 17. hétfő - tengeren

 

 

 

 

 

 Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

4. nap 2020. augusztus 18. kedd - Geiranger, Norvégia (7:00 - 17:00)

 

 

 

 

 

 Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.
Geirangertől a Hoven hegycsúcsig - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - A környező hegyeken busszal felkapaszkodva jutunk el a Flydalsjuvet, majd a Dalsnibba kilátókhoz, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk az alattunk húzódó Geiranger fjordra és az itt horgonyzó hajókra. Megpihenünk a Bulderfossen vízesésnél és a Jostadalsbreen Nemzeti Parknál, innen pedig Loenbe utazunk, ahonann a fjordvidék egyik legújabb attrakciójával, a Loen Skylifttel jutunk fel a közel 1000 méteres tengerszint feletti csúcsra. A környező fjordok, tavak és hegyek mellett a Jostedalsbreen gleccserig is elláthatunk. Miután kiélveztük a páratlan panorámát, visszautazunk Geirangerbe.
Részvételi díj: 150 Euró/fő, helyben fizetendő.

5. nap 2020. augusztus 19. szerda - Bergen, Norvégia (9:00 - 19:00)

 

 

 

 

 

 A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.
Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

6. nap 2020. augusztus 20. csütörtök - Stavanger, Norvégia (9:00 - 19:00)

 

 

 

 

 

 A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.
Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, a fjordban a "Csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést, és elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 22 000 Ft/fő.

7. nap 2020. augusztus 21. péntek - Kristiansand, Norvégia (7:00 - 17:00)

 

 

 

 

 

 Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, a viszonylag sok napsütésnek köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

8. nap - 2020. augusztus 22. szombat - Tengeren


 

 

 

 

 

 

9. nap 2020. augusztus 23. vasárnap - Koppenhága

 

 

 

 

 

 Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.
Helsingør és Roskilde - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - Kirándulásunk első állomásaként a középkori Helsingørbe látogatunk, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg kastélyt is. Délután a hangulatos kisváros, Roskilde felé vesszük az irányt. Felkeressük Észak-Európa legrégebbi, téglából épült katedrálisát, majd a Viking Hajómúzeumba látogatunk, ahol eredeti és rekonstruált hajók segítségével megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép szokásait. Részvételi díj: 100 Euró/fő, helyben fizetendő.
Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (19:00-20:30; 21:45-23:15).

ÁRAK:

RÉSZVÉTELI DÍJAK/ fő
 
Belső kabinban - 2 fő esetén

489.000 Ft

Ablakos tengerre néző kabinban - 2 fő esetén

 579.000 Ft

Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő esetén

679.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest-Stockholm-Budapest útvonalra, a Lufthansa járataival, utasonként egy kézipoggyászt (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyászt (max. 23 kg), szállást egy éjszakára Stockholmban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt, reggeli a szállodában, hét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban, ablakos tengerre néző vagy erkélyes tengerre néző kabinban, teljes ellátást a hajón, korlátozott italfogyasztással, repülőtéri és kikötői transzferek, stockholmi városnézések a hajóút előtt és után magyar idegenvezetéssel, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő, kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő, borravalók a hajóút során: 32 000 Ft/fő, fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával, útlemondási biztosítást.

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 15 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2020. május 13-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: május 14.-június 12. 50 %; június 13.-július 4. 75 %; június 5-től 100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték és a kikötői illeték, illetve a szentpétervári fakultatív kirándulás.
Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.
Az utazás szervezője a Bono Utazás Iroda Utazási iroda.


0
0
0
s2sdefault