A Balti-tengeren már a középkorban is élénk kereskedelem folyt, és a mai napig a világ legsűrűbb hajóforgalommal rendelkező tengere. A vizek birtoklása évszázados háborúkba sodorta a partján élő népeket, akik között ma már persze béke van, és az egykori gazdagságról tanúskodó kisebb és nagyobb városok évről évre mind több utazót vonzanak. Látogasson el velünk Stockholmba és Vsby szigetére! Fedezze fel velünk a hajdan a cári uralom központjának is otthont adó Szentpétervárt, és barangoljon velünk Helsinki és Tallinn utcáin! A baltikumi gyöngyszemeket érintő, 7 éjszakás hajóút során bőven lesz lehetőségünk felfedezni a térség gazdag kulturális örökségét és kihasználni a Jewel of the Seas 4*-os szolgáltatásait.

- Izgalmas, látnivalókban gazdag útvonal a Balti-tengeren

- Repülés kedvező menetrenddel

- Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén

- Színvonalas, változatos fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel

- Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

 

 

 

 

Indulási időpont: 2020.07.18.

Érkezési időpont: 2020.07.26.

Időtartam: 9 nap/8 éj

Utazás: menetrendszerinti Lufthansa járattal, egy átszállással

Elhelyezés: 1 éjszaka Stockholm a belvárosi szállodában, 7 éjszaka a Jewel of the Seas választott kategóriájú kabinjában

A hajó útvonala:
Stockholm - tengeren - Szentpétervár (2 nap) - Helsinki - Tallin - Visby - Stockholm

Ellátás:
teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli a szállodában

Csoportkísérés:
a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám:
16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap 2020. július 18. szombat - Stockholm

 

 

 

 

 

 Elutazás Budapestről Stockholmba müncheni átszállással a Lufthansa járataival (6:00-7:15, 8:50-11:00). Megérkezés után buszos transzferrel jutunk el a belvárosba. Elsétálunk a közeli kikötőhöz, ahol városnéző hajóra szállunk, és megismerkedünk a 14 szigetre épült svéd fővárossal. Délután a szálláshelyek elfoglalása a belvárosi szállodában: Hotel Elite Adlon 4*.

2. nap 2020. július 19. vasárnap - Stockholm

 

 

 

 

 

 Délelőtt városnéző sétánk keretében barangolunk az óváros ódon utcáit szegélyező meseházak között, ellátogatunk a Lovagtemplomhoz, a Nagytemplomhoz és a királyi palotához. Az őrségváltás megtekintése után visszasétáunk a szállodához, majd transzfer a kikötőbe. Délután felszállás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 18:00-kor.

3. nap 2020. július 20. hétfő - Tengeren.

 

 

 

 

 

 Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

4. - 5. nap 2020. július 21-22. kedd-szerda Szentpétervár, Oroszország (7:00 - másnap 18:00)

 

 

 

 

 

 


Két teljes napunk van arra, hogy az egykori cári Oroszország emlékeit felfedezzük. A Néva partján fekvő város XVIII. századi alapítása, azaz viszonylag fiatal kora ellenére rengeteg látnivalót kínál számunkra. Az elegáns belvárosi paloták, a Néva csatornáin tett sétahajózások vagy az Ermitázs hatalmas gyűjteménye páratlan élményt nyújtanak, csakúgy mint egy látogatás a Nyári palotában vagy Katalin cárnő Nagy palotájában.
Szentpétervár gazdagon - kétnapos fakultatív programcsomag magyar idegenvezetéssel: A két teljes napos buszos és gyalogos városnézés során "Észak Velencéjének" legfontosabb és legjellegzetesebb látnivalóit vesszük sorra. Juszupov palota – a cári Oroszország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb arisztokrata családjának palotája; Szent Izsák székesegyház – Szentpétervár legnagyobb temploma; Ermitázs – a Téli Palota márvánnyal és arannyal díszített termeiben gazdag műkincsgyűjtemény található, az ókori görög és egyiptomi leletektől kezdve Leonardo da Vinci és Raffaello műveiig. Felkeressük még a díszes hagymakupoláiról ismert Vérző Megváltó templomot, Peterhofot (Petrodvorec), a Versailles-i palota mintájára épült, gazdag belső díszítésű és pompás kerttel körülvett nyári rezidenciát, valamint a Péter-Pál erődöt és katedrálist.
Részvételi díj: 95 000 Ft/fő (mindkét nap kétfogásos ebéddel és magyar idegenvezetéssel).

6. nap 2020. július 23. csütörtök Helsinki, Finnország (7:00-17:00)

 

 

 

 

 

 A finn főváros bája kétségkívül nyugalmában, természetközeli hangulatában és tengerparti fekvésében rejlik. Olyan főváros, ahova még nem gyűrűzött be a metropoliszokra jellemző nyüzsgés, ahol bicikliző, sétáló emberekkel találkozhatunk, egyedi tárgyakat árusító kis boltokra bukkanhatunk, kellemes parkokban sétálhatunk.
Helsinki legjava - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel A buszos és gyalogos városnézés során felkeressük többek között a Sibelius emlékművet, az Olimpiai Stadiont, a Finnlandia Palotát, a parlamentet, a Szenátus teret, az Uszpenszki katedrálist és a Sziklatemplomot.
Részvételi díj: 55 Euró/fő (helyben fizetendő).

7. nap 2020. július 24. péntek Tallinn, Észtország (8:00-17:00)

 

 

 

 

 

 Tallinn Észak-Európa egyetlen városa, ahol teljes hosszúságában, 26 toronnyal fennmaradt a középkori városfal. Ezen belül csak gyalogosan lehet barangolni az elragadó és teljesen felújított, macskaköves utcákon. Főtere az egyik legszebb Európában, melynek közepén trónol a gótikus városháza impozáns épülete.
Barangolás Tallinnban - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - Gyalogos városnézésünk alkalmával sétát teszünk a középkori városfallal körülvett óváros romantikus kis utcáin és felkeressük Európa egyik legszebb főterét.
Részvételi díj: 25 Euró/fő (helyben fizetendő).

8. nap július 25. szombat Visby, Svédország (9:00-17:00)

 

 

 

 

 

 A Svédországot tarkító sokszáz sziget közül Gotland egy valódi gyöngyszem. Központja, Visby, az évszázadok óta virágzó kikötőváros ma a környező országok lakóinak kedvelt kirándulóhelye, ahol a homokos partszakaszok mellett gazdag középkori örökséggel találkozhatunk. A városfal, amelynek első kövei a 12. században kerültek helyükre, Észak-Európa legszebb és legjobb állapotban fennamaradt ilyen építménye, mára a Világörökség része.
Visby ismeretlen arca - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel - A központban sétálva felkeressük a többszáz éves kőházakat, a ferences temlpom romjait (amely nyáron koncerteknek, télen jégpályának ad otthont), vagy a 13. századi, ma is gyönyörű katedrálist és barangolunk a 3,5 km hosszú, kapukkal, bástyákkal megtűzdelt városfal mentén. A Strandpromenadenről szép kilátás nyílik a Balti-tengerre. Részvételi díj: 25 Euró/fő (helyben fizetendő).

9. nap július 26. vasárnap Érkezés Stockholmba (Svédország) 7:00 órakor.
Kiszállás után felkeressük a világ egyetlen épen maradt XVII. századi csatahajójának otthont adó Vasa Múzeumot. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (16:25-18:30, 21:45-23:15).

ÁRAK:

RÉSZVÉTELI DÍJAK/ fő
 
Belső kabinban - 2 fő esetén

399.000 Ft

Ablakos tengerre néző kabinban - 2 fő esetén

489.000 Ft

Tengerre néző balkonos kabinban - 2 fő esetén

589.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest-Stockholm-Budapest útvonalra, a Lufthansa járataival, utasonként egy kézipoggyászt (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) és egy feladott poggyászt (max. 23 kg), szállást egy éjszakára Stockholmban, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt, reggeli a szállodában, hét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban, ablakos tengerre néző vagy erkélyes tengerre néző kabinban, teljes ellátást a hajón, korlátozott italfogyasztással, repülőtéri és kikötői transzferek, stockholmi városnézések a hajóút előtt és után magyar idegenvezetéssel, magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő, kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő, borravalók a hajóút során: 32 000 Ft/fő, fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával, útlemondási biztosítást.

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

Minimum létszám 20 fő.
Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 15 fő.
3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
A fizetési és lemondási feltétlek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés 2020. május 13-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: május 14.-június 12. 50 %; június 13.-július 4. 75 %; június 5-től 100 %. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték és a kikötői illeték, illetve a szentpétervári fakultatív kirándulás.
Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.
Az utazás szervezője a Bono Utazás Iroda Utazási iroda.


 

0
0
0
s2sdefault