HAJÓÚT A RADIANCE OF THE SEAS FEDÉLZETÉN ALASZKÁBAN! - Partner ajánlat                                                                                                                                                                              

 

 

 

 GARANTÁLT INDULÁS!

Alaszka az ősi aleut indián nyelven annyit tesz: „A nagy ország”. Az Egyesült Államok legnagyobb területű államába kalauzoljuk utasainkat, ahol az érintetlen természet gazdagsága fogad bennünket: fjordok, gleccserek, lenyűgöző hegyvonulatok, változatos állat- és növényvilágú nemzeti parkok kísérik majd utunkat. A kanadai Vancouverből csodás partszakaszok mentén hajózunk észak felé, majd néhány napra bevetjük magunkat az alaszkai vadonba is. A tartalmas utazás során ismereteket szerezhetünk az őslakosok misztikus totem oszlopairól, betekintünk az aranyláz izgalmas időszakába, gyönyörködhetünk a tengerbe omló gleccserek látványában és barangolhatunk a világhírű Denali Nemzeti Parkban.

Időpont: 2019.07.10 - 23. (14 nap / 13 éj)

Utazás: menetrend szerinti KLM járatokkal, egy átszállással

Elhelyezés: 2 éjszaka szállás Vancouverben (Hampton Inn Downtown Hotel 4*), 7 éjszaka a Radiance of the Seas hajó választott kabinkategóriájában, 3 éj szárazföldi program.

Ellátás: Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással), Vancouberben reggeli, szárazföldi program esetében önellátás

Csoportkísérés: A csoportot magyar idegenvezető kíséri Budapestről

Hajó útvonal: Vancouver (Kanada) - Inside Passage (Belső Átjáró) - Ketchikan (Alaszka) - Ice Strait Point (Alaszka) - Juneau (Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard gleccser (Alaszka) - Seward (Alaszka)

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap - 2019. július 10., szerda
Elutazás Budapestről Vancouverbe amszterdami átszállással a KLM légitársaság járatain (11:30-13:40; 15:20-15:50). Transzfer a belvárosi szállodába: Hampton Inn Downtown Hotel 4*. Este szabadidő.

2. nap - 2019. július 11., csütörtök
Reggelit követően buszos és gyalogos városnézésre indulunk. Vancouver már évek óta a világ legkedveltebb, legélhetőbb városainak élvonalában található, amely emberléptékű, gyalog is könnyen bejárható belvárosának, hatalmas parkjainak, változatos étkezési- és szórakozási lehetőségeinek, és nem utolsó sorban, a közeli hegyeknek és nemzeti parkoknak köszönhető, melyek nemcsak a helyiek, de az ide látogatók számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A városnézés során felkeressük a Canada Place-t, ahol a 2010-es téli olimpiai játékok fáklyái állnak. Majd a Stanley Park, a világ egyik legnagyobb városi közparkja következik. Óriási ősfák között sétálunk el a 9 totemoszlophoz, majd a Prospect Pointhoz (kilátópont csodás panorámával). Következő állomásunk Gastown, Vancouver bölcsője. A macskaköves utcákon barangolva antik szuvenír boltokra és kávézókra bukkanunk, illetve itt áll a világ első gőz meghajtású órája is. A központtól délre húzódó Granville Island a város bohém negyede: piacok, éttermek, színházak, galériák sorakoznak itt. Délután szabadidő.
Fél napos fakultatív program a Capilano Nemzeti Parkban. A Capilano Nemzeti Park Vancouver közelében található csodálatos természeti kincs. Aktív, de mégis pihentető kirándulásunk minden korosztály számára élvezhető. Átkelhetünk a Capilano folyó fölött húzódó függőhídon, sétálhatunk a mérsékelt övi esőerdő fáinak lombkorona szintjén kiépített ösvényeken vagy a hatalmas ősfenyők tövében. Garantáltan szép élményekkel térhetünk innen vissza.
Részvételi díj: 75 USD/fő (helyben fizetendő).

3. nap - 2019. július 12., péntek
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a kikötőbe, felszállás a Radiance of the Seas hajóra. Kihajózás 16:30-kor.

4. nap - 2019. július 13., szombat
Tengeren. Ma a Belső átjárón (Inside Passage) hajózunk, amely egy látványos, szigetekkel tarkított, a tengerjárók számára jól járható útvonal a partok közelében. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában, gyönyörködjünk Brit-Columbia (Kanada) és Dél-Alaszka vadregényes tájaiban!

5. nap - 2019. július 14., vasárnap
Ketchikan, Alaszka (6:00-16:00)
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.
Kulturális felfedezőút Ketchikan-ben - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Fél napos programunk során közelről kapunk betekintést Alaszka első településének történetébe, kultúrájába. Elsőként egy történelmi fűrészmalomba látogatunk, ahol mélyreható ismereteket szerezhetünk a totemfaragás mesterségéről. Innen az alaszkai ragadozó madarak központját keressük fel: a sérült madarak gondozásával foglalkozó intézetben Alaszka szimbólumaként is ismert fehérfejű rétisas életmódjával is megismerkedünk. A közeli kilátópontról az alaszkai őserdőben is gyönyörködhetünk, vendéglátóink pedig frissen füstölt lazacfalatokkal kedveskednek nekünk. Saxman faluban - további fantasztikus totemoszlopok között sétálva - a bennszülöttek varázslatos történetein keresztül merülhetünk el a helyiek hitvilágában.
Részvételi díj: 25 000 Ft/fő.

6. nap - 2019. július 15., hétfő
Icy Strait Point, Alaszka (9:00-18:00)
Hajónk a Chichagof-szigeten, az Egyesült Államok 5. legnagyobb szigetén köt ki, amely érdekes módon, egy orosz sarkkutatóról kapta a nevét, aki azonban sosem járt Alaszkában. Hoonah falu a legnagyobb tlingit indián település az államban, a környék védett erdei és az öböl hemzsegnek a gazdag állatvilágtól: szinte biztosan számíthatunk rá, hogy ott tartózkodásunk során felbukkan egy-egy medve, púpos bálna vagy kardszárnyú delfin.
A misztikus Hoonah falu - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Utazzunk vissza az időben és keressük fel Hoonah halászfalut! Helyi idegenvezetőnk segítségével kapunk betekintést a természet közeli törzs múltjáról és örökségéről. Hoonah lakói szívesen beavatják a látogatókat misztikus történeteikbe, a látványos és izgalmas törzsi táncon, énekeken keresztül.
Részvételi díj: 29 000 Ft/fő.

7. nap - 2019. július 16., kedd
Juneau, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka állam fővárosa egy szárazföldtől teljesen elzárt öbölben bújik meg, magas hegyláncokkal, sűrű erdőkkel övezve. Különleges fekvése miatt csak repülővel és hajóval közelíthető meg. Az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek, és a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek.
Bálnales és a Mendenhall-gleccser - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Délelőtt egy vízmeghajtású katamarán fedélzetén indulunk az Auka-öböl és a Stephen’s-átjáró felé, melyek a púposbálnák kedvelt, táplálékban gazdag tartózkodási helyei. Szokásaikról és életmódjukról kapunk sok információt, miközben egészen közelről figyelhetjük meg őket. Elhaladunk a 12 mérföld hosszú Mendenhall-gleccser mellett, mely egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Jól megérdemelt pihenésként ízletes helyi fogásokból falatozhatunk.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

8. nap - 2019. július 17., szerda
Skagway, Alaszka (7:00-17:00)
Alaszka legrégebbi városa fontos szerepet játszott a híres Klondike-i aranyláz idején: innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében.
Aranyásók nyomában - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Ma a White Pass and Yukon vasútvonalon, csipkézett hegycsúcsok és meredek völgyek mellett utazva gyönyörködhetünk Alaszka vadregényes tájaiban. 360 Dredge Townban megismerkedünk az aranyásás történetével, a szerencsét próbálók legendáival, majd egy ízletes büféebéddel koronázzuk meg napunkat.
Részvételi díj: 69 000 Ft/fő.

9. nap - 2019. július 18., csütörtök
Hubbard gleccser (hajózás: 9:00-11:00)
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 120 km hosszan elnyúló vonulatát, amely Észak-Amerika legnagyobb nyíltvízi gleccsere. A jégfolyam 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját. Míg a gleccserek általában folyamatosan pusztulnak és visszahúzódnak, a Hubbard növekszik és az óceán felé nyomul. Bámulatos látvány, amikor egy-egy jégtömb hatalmas robajjal a vízbe zuhan.

10. nap - 2019. július 19., péntek
Érkezés Sewardba 5:00 órakor. Reggeli után kiszállás a hajóból, majd megkezdjük az utazást Alaszka belseje felé. Első megállónk Anchorage, Alaszka legnépesebb városa. Szabadidő után folytatjuk az utat a vadonba: a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátum az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legszebb nemzeti parkja, itt található az ország legmagasabb csúcsa is, a Denali Peak (6190 m). A szállás elfoglalása: Denali Park Village. A nap hátralévő részében érdemes kirándulni, könnyű sétát tenni a közeli erdőkben.

11. nap - 2019. július 20., szombat
Délelőtt felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor- és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj. Délután felszállunk a Wilderness Express nevű üvegtetejű panorámavonatra, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. A Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található település Alaszka második legnagyobb városa. A szállás elfoglalása: Pike’s Waterfront Lodge. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba, ahol a helyiek is szívesen időznek a hosszú nyári estéken.

12. nap - 2019. július 21., vasárnap
Délelőtti városnézésünk alakalmával felkeressük Fairbanks központját, majd ellátogatunk a Gold Dredge 8 bányához. Itt megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt, és akár elrepülhetünk az Északi-sarkkörhöz. Szállás Fairbanksben.

13. nap - 2019. július 22., hétfő
Kora reggeli transzfer a repülőtérre, majd hazautazás seattle-i és amszterdami átszállással (6:05-10:39; 13:31-8:30 - érkezés másnap; 11:20-13:15).

14. nap - 2019. július 23., kedd
Érkezés Budapestre 13:15-kor.

ÁRAK

RÉSZVÉTELI DÍJAK
Belső kabinban 2 fő esetén 1.249.000 Ft.-tól / fő
Ablakos tengerre néző kabinban 2 fő esetén 1.349.000 Ft.-tól / fő
Erkélyes tengerre néző kabinban 2 fő esetén 1.559.000 Ft.-tól / fő

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

Részvételi díj tartalmazza: Repülőjegyet Budapest-Vancouver; Fairbanks-Budapest útvonalon a KLM és az Alaska Airlines járataival, Egy feladott poggyászt (max. 23 kg) és egy kézipoggyászt, két éjszaka szállást Vancouverben, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, reggelivel, fél napos városnézést Vancouverben, 7 éjszakás hajóútat a Radiance of the Seas fedélzetén választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón, korlátozott italfogyasztással, 3 éjszakás szárazföldi programot Alaszkában helyi idegenvezető kíséretében, önellátással, repülőtéri és kikötői transzfereket, magyar idegenvezetőt az utazás teljes időtartama alatt.

Részvételi díj nem tartalmazza: Repülőtéri illetékeket és poggyászdíjakat: 189 000 Ft/fő, a kikötői illetékeket: 125 000 Ft/fő, a borravalók a hajóút és az alaszkai szárazföldi program során: 50 000 Ft/fő, az ESTA és ETA engedélyeket (elektronikus belépési engedélyek az USA-ba és Kanadába), fakultatív kirándulásokakat a kikötések alkalmával, ellátást a szárazföldi program során.


 

0
0
0
s2sdefault