Celebrity Edge, avagy a képzelet új határa

A világ tengerein és óceánjain a Celebrity Cruises márkanév régóta egyet jelent a különleges élményt nyújtó hajóutakkal. Sokan úgy vélték, ez a fajta utazási élmény már nem is tehető szofisztikáltabbá. Az új Edge hajóosztály bebizonyítja, hogy ez mennyire nincs így. Nemsokára megkezdi szolgálatát az új Celebrity Edge luxus óceánjáró, amely a nevéhez méltón tovább feszíti a képzelet határait…

A 2018 decemberében, a Celebrity Edge vízre bocsátását ünneplő vendégek tudni fogják: a különleges pillanat nemcsak egy lenyűgöző, új luxushajó születését jelzi, hanem újrakalibrálja a tenger- és óceánjárós utazások prémiumkategóriáját is.

További képek és hajóleírás

Tovább a hajóutakra

A Celebrity Edge alkotóinak nem titkolt célja, hogy a társaság legújabb hajóosztályával az óceánjárók történelmének hőskorát idézzék meg. Azt a kort, amelynek hatalmas és pompázatos terekben bővelkedő hajótesteit – fényes csillárú éttermeit és impozáns lépcsőházait – filmekből vagy regényekből mindannyian jól ismerhetjük.

A Celebrity Edge azonban nemcsak életre kelti ezt a hagyományt, de meg is újította azt: a harmadik évezred legmodernebb technikai megoldásaival, innovatív és kreatív kikapcsolódási lehetőségekkel, valamint a legkényesebb ízlést is kielégítő gasztronómiai kínálattal ötvözve a tradíciót.

A vadonatúj hajóosztály névadó óceánjárója méretében és szolgáltatásai minőségében is a versenytársak fölé nő. Ezt talán a hajó szíveként lüktető Grand Plaza mutatja a leglátványosabban.

A Párizsban alkotó világhírű Jouin—Manku dizájnerduó olyan tereket igyekezett itt teremteni, amelyek élethűen idézik meg a Mediterráneum térségének vibráló városközpontjait, miközben a lélegzetelállító építészeti megoldások ellenére is képesek feltárni és megmutatni egy tengerjáró hajó nyers szépségét.

A Grand Plaza névre keresztelt „városközpontban” így egyszerre találunk hatalmas közösségi tereket, amelyek a tengerparti városok mindig nyüzsgő főtereit juttatják eszünkbe és olyan, a hajózás semmi máshoz nem hasonlítható élményére emlékeztető megoldásokat, mint a különleges hangulatú Kitárulkozó folyosó (Exposed corridor) – melynek falaiban láthatóvá válnak a hajótestet biztonságossá tevő, dísztelenségükben is gyönyörű acélbordák – vagy az Inga (The Pendulum), amely lassú és fenséges mozdulatával az óceán mozgását követi szüntelen…

A Grand Plaza a nap minden szakában más arcával, színével és élményeivel várja a Celebrity Edge utasait.

Egyebek mellett itt található a Celebrity hajók egyik örök törzshelye, a kihagyhatatlan Martini Bár, amely felett – a már említett hőskort idéző – roppant díszcsillár függ méltóságteljesen. A 7 tonnás művészeti alkotást, amely pillanatok alatt a Celebrity Edge jelképévé vált, 765 LED penge fényjátéka teszi különlegessé és megunhatatlanná.

Ugyancsak a hajó szívében találhatók a Celebrity Cruises legújabb speciális éttermei és kávéházai, mint a Raw on 5, a Fine Cut Steakhouse, a Le Grand Bistro, a Café al Bacio vagy épp a Grand Plaza Café.

A Celebrity Edge által kínált új élményt, talán az óceánjáró egyik első látogatója fogalmazta meg a legtalálóbban, amikor a három fedélzetnyi magasságból végigtekintett a Grand Plaza forgatagán:
„Íme, a bizonyíték, hogy Atlantisz nem is süllyedt el… csak megújult. És most itt úszik velünk a világ tengerein…”
¬*
A Celebrity Cruises új, prémiumkategóriás hajóosztálya, az Edge, 2022-ig várhatóan három újabb luxus óceánjáróval bővül majd.

Tovább a hajóutakra


 

0
0
0
s2sdefault