AJÁNDÉK STONEHENGE-I KIRÁNDULÁSSAL

Várja Önt a mesés Észak! Utunk során 5 északi várost érintünk 4 különböző országban. Fedezze fel Norvégia modern fővárosát, Oslót, majd Koppenhágában a város szimbólumát, a kis hableány szobrot. Barangoljon Tallinn macskaköves utcáin, ezután ismerje meg a Nobel-díj városát, Stockholmot. Csodálja meg Skagen, Dánia legészakibb városának egyedi fényeit, majd utazzon át a csodás angol vidéken, hogy megfejtse az ókori Stonehenge rejtélyét! Tapasztalja meg a skandináv életérzést a Celebrity Silhouette ötcsillagos kényelmével all included ellátással!

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

Indulási időpont: 2023.07.01.

Időtartam: 13 nap/12 éj

Utazás: menetrendszerinti közvetlen járatokkal

Várható menetrend:

2023.07.01. Budapest – London  07:15 – 09:00
2023.07.13. London – Budapest 20:45 – 00:15

Elhelyezés: a Celebrity Silhouette tengerre néző belső, ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint)

A hajó útvonala: Southampton (Egyesült Királyság) - tengeren - Oslo (Norvégia) - Koppenhága (Dánia) - tengeren - Tallinn (Észtország) - Stockholm (Svédország) - tengeren - Skagen (Dánia) – tengeren - Southampton (Egyesült Királyság)

útvonal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

Program

1.nap (2023.07.01.) Elutazás.
Elutazás repülővel Londonba, majd transzfer Southampton kikötőbe. Felszállás a hajóra, kabinok elfoglalása.

Southampton

 

 

 

 

 

 

2.nap (2023.07.02.) Hajózás a tengeren.
Szabad program a hajó fedélzetén.

Hajózás a tengeren

 

 

 

 

 

 

3.nap (2023.07.03.) Oslo (Norvégia)
Oslo egyszerre modern és történelmi – egy csipetnyi skandináv hűvösséggel fűszerezve. A középkorig visszanyúló történelmével Oslo megőrizte múltját középkori romjaival és bájos faházaival az óvárosban. A helyiek ugyanakkor a világ egyik legmodernebb városaként tartják számon a norvég fővárost. Csodálja meg az Operaház lenyűgöző dizájnját - sétáljon a tetőn, mielőtt felfedezné az elegáns belső tereket. Látogasson el a Viking Múzeumba, ahol ősi hajókat vizsgálhat meg közelről. Ismerje meg Oslo egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságát, a Frogner Parkot és az ott található Vigeland Installációt, mely a világ legnagyobb, egyetlen művész által készített szoborparkja, több mint 200 különböző méretű, vasból, bronzból és gránitból készült alkotással.

Oslo

 

 

 

 

 

 

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

4.nap (2023.07.04.) Koppenhága (Dánia)
Dánia végtelen felfedezési lehetőséget kínál minden utazó számára, legyen szó gasztronómiáról, művészetről vagy kultúráról - nem is beszélve a történelmi báj és a modern dizájn csodálatos együtteséről. Kóstolja meg a híres dán süteményt a Conditori La Glace-ben, a város legrégebbi cukrászdájában, majd látogasson el a színes Nyhavn rakparti negyedbe, ahol megnézheti, hol élt és dolgozott Hans Christian Andersen. Az író híres meséje által ihletett a kis hableány szobor továbbra is Koppenhága egyik leglátogatottabb nevezetessége. Sétáljon egyet a Frederiksberg-kertek lombos sétányain, majd tekintse meg a dán királyi család otthonául szolgáló Amalienborg-palotában a királyi őrségváltást.

Koppenhága

 

 

 

 

 

 

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

5.nap (2023.07.05.) Koppenhága (Dánia)

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

6.nap (2023.07.06.) Hajózás a tengeren.
Szabad program a hajó fedélzetén.

7.nap (2023.07.07.) Tallinn (Észtország)
Tallinn a régió egyik legrégebbi városa, amely gazdag történelme során dán, svéd, német és orosz fennhatóság alatt is állt. Csak 1991-ben vált függetlenné a Szovjetuniótól, így a ma Észtországként ismert ország viszonylag fiatal. Mielőtt Tallinnak nevezték volna, a dán telepesek az első világháború idejéig Revelnek hívták a várost. Az UNESCO Világörökség részét képező óváros a látogatók kedvence, a történelemtől hemzsegő, macskaköves utcáival, a híres Kadriorg Parkkal, valamint Észak-Európa egyik legnagyobb képzőművészeti múzeumával, a Kumuval.

Tallin

 

 

 

 

 

 

8.nap (2023.07.08.) Stockholm (Svédország)
Svédország fővárosa, mely 14 szigetre épült és összesen 53 híd köti össze őket, tele van izgalmas látnivalókkal és élményekkel. Stockholmban érdekesebbnél érdekesebb múzeumok találhatók, a viking történelemtől kezdve a Nobel-díjon át az ABBA-ig. Látogasson el az óvárosba, Gamla Stanba, amelynek történelme egészen a 13. századig nyúlik vissza és Európa egyik legnagyobb és legjobban megőrzött középkori városközpontja. Csodálja meg a város metróállomásait, melynek mindegyike egy egyedi művészeti installáció, vagy nézze meg az őrségváltást a királyi palotánál.

Stockholm

 

 

 

 

 

 

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

9.nap (2023.07.09.) Stockholm (Svédország)

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

10.nap (2023.07.10.) Hajózás a tengeren.
Szabad program a hajó fedélzetén.

11.nap (2023.07.11.) Skagen (Dánia)
Dánia legészakibb városának természeti szépsége és különleges, egyedülálló fényei már régóta vonzzák a művészeket. Skagen nyüzsgő városközpontja tele van üzletekkel, múzeumokkal és kávézókkal, ahol a híres dán szendvicseket is megkóstolhatja. Ugorjon be a Skagen Múzeumba, ahol regionális művészek festményei, grafikái és kerámiái találhatók. Csodálja meg a híres homokkal borított templomot Dánia legnagyobb vándordűnéjénél, amelyet a tengerekről érkező erős szelek folyamatosan alakítanak. Skagen partvonalán számos, a második világháborúból származó bunker is található, melyekből az egyiket múzeummá alakították át, és számos korabeli tárgyi emléket őriz, többek között fegyvereket és egyenruhákat is. A Skagen Grey világítótorony nem csak Észak-Jütland jellegzetes látványossága, ahonnan pazar kilátás nyílik a Kattegat-öbölre, de ha szerencsés, megfigyelheti a Skandináviából melegebb éghajlatra tartó sarkvidéki madárfajok vándorlását is.

Skagen

 

 

 

 

 

 

Fakultatív programlehetőség – részletek hamarosan

12.nap (2023.07.12.) Hajózás a tengeren.
Szabad program a hajó fedélzetén.

13.nap (2023.07.13.) Hazautazás.
A reggeli órákban leszállás a hajóról, majd indulás a világ egyik legősibb és legrejtélyesebb műemlékéhez. Southampton kikötővárosát elhagyva Hampshire vidékére utazunk és átkelünk a történelmi New Forest erdőn, melyet a 11. században a félelmetes angol király, Hódító Vilmos hozott létre királyi vadászerdőnek. Ezután leereszkedünk az Avon folyó völgyébe, átutazunk Downton festői falun, majd észak felé haladunk Salisbury felé, és hamarosan megérkezünk a lenyűgöző Stonehenge látogatóközponthoz. Idegenvezetőnk izgalmas információkat mesél a kőkör történetéről, mialatt közelebbről is tanulmányozzuk a világörökségi helyszínt. Majd transzfer Heathrow repülőterére, hazautazás direkt járattal Budapestre.

Részvételi díj:

Belső kabinban: 3.375 EUR / fő (1 350 000 Ft/fő)
Tengerre néző ablakos kabinban: 3.579 EUR / fő (1 431 600 Ft/fő)
Tengerre néző balkonos kabinban: 3.875 EUR / fő (1 550 000 Ft/fő)

 

8% Előfoglalási kedvezmény 2023. március 28-ig!

Részvételi díj:

Belső kabinban: 3.105 EUR / fő (1 242 000 Ft/fő)
Tengerre néző ablakos kabinban: 3.293 EUR / fő (1 317 200 Ft/fő)
Tengerre néző balkonos kabinban: 3.565 EUR / fő (1 426 000 Ft/fő)

 

 A csomagár tartalmazza:
- repülőjegy Budapest – London – Budapest útvonalra,
- transzferek, ajándék kirándulás a 13. napon,
- 12 éjszaka szállás a hajón a választott kabinkategóriában
- Classic alkoholos italcsomag
- Classic Wi-Fi személyenként 1 eszközre
- kötelező borravaló
- a hajón all included ellátás
- repülőtéri és kikötői illeték
- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,
- magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.

A csomagár nem tartalmazza:

- útlemondási biztosítás – 2,5% (a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),
- betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás,
- személyes fogyasztás –minibár, spa, masszázs
- parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások


* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 400 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.
A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

 

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 

0
0
0
s2sdefault