ajándék vancouveri városnézéssel

Miért éppen Alaszka? Mert itt még érintetlen természetet, lenyűgöző, hatalmas hegyeket, fjordokat, gleccsereket, gazdag szárazföldi és tengeri állatvilágot, gyönyörű nemzeti parkokat találunk. Végighajózunk a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajójával a lélegzetelállító partok mentén, majd Alaszka szárazföldi részét fedezzük fel, először Sewardban, majd Talkeetnában, ezután a Denali Nemzeti Parkba látogatunk el, utána üvegtetejű panoráma vonattal Anchorage-be utazunk, majd Alyeskát is megismerjük.

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

 


 

 

 

 


Indulási időpont: 2023.07.26.

Időtartam: 15 nap/13 éj

Utazás: menetrendszerinti járatokkal, átszállással

Várható menetrend:

2023.07.26. Budapest – Amsterdam 11:35 – 13:40
2023.07.26 Amsterdam – Vancouver  15:20 – 15:50
2023.08.08. Anchorage – Seattle 11:15 – 15:43
2023.08.08. Seattle – Amsterdam 18:00 – 13:00 (+1)
2023.08.09. Amsterdam – Budapest 14:25 – 16:20

Elhelyezés: a Radiance of the Seas tengerre néző belső, ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint), Vancouverben középkategóriájú szállodában, a szárazföldi program során középkategóriájú szálláshelyeken

A hajó útvonala: Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Sitka (Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)

Szárazföldi program: Talkeetna (Alaszka) 1 éj – Denali (Alaszka) 1 éj – Anchorage (Alaszka) 2 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén, reggeli Vancouverben, a szárazföldi program során ellátás nélkül

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

Program

1.nap (2023.07.26.) Elutazás

 

 

 

 

 

Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.

2.nap (2023.07.27.) Vancouver

 

 

 

 


Egész napos városnézés Vancouverben, amely során ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk Chinatownba és a kikötő-negyedbe, majd kirándulást teszünk a Queen Elizabeth Parkba. Ezután ellátogatunk a Capilano függőhídhoz, melyet eredetileg 1889-ben építettek és 137 m hosszan és 70 m magasan ível a Capilano folyó felett. A 27 hektáros park azonban nem csak ezt tartogatja már látogatói számára. Hét függőhídon átkelve is lehetőségünk van 30 m magasból szemlélni a cédrus illatú esőerdőt, valamint egyedi fotókat készíthetünk az itt található Totem Parkról is. Továbbá lehetőségünk lesz az ajándékboltban minőségi kanadai termékeket és házi készítésű tejkaramellát vásárolni.

3.nap (2023.07.28.) Beszállás a hajóra

 

 

 

 

 


Reggeli után érkezés a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.

4.nap (2023.07.29.) Inside Passage (hajózás)

 

 

 

 

 


Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi esőerdeje mellett haladunk el. A hajóról 360 fokos kilátás nyílik az Alexander-szigetcsoportra, amely több mint 1000 part menti szigetből áll, és amely menedékként szolgál a nyugodt alaszkai vizeken való zavartalan hajózáshoz.

5.nap (2023.07.30.) Ketchikan

 

 

 

 

 


A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Az északnyugati partvidéki indiánok három törzsének is otthont ad, így remek hely arra, hogy megismerkedjen a helyi kultúrával. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye.

Fakultatív programlehetőség – Világítótorony, totemek és sasok túra

Ezen a háromórás túrán Délkelet-Alaszka indián kultúráját, gazdag élővilágát és part menti történelmét ismerhetjük meg szárazföldön és vízen át. Húsz perces buszutunk során az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb erdejébe, a Tongass Nemzeti Erdőbe nyerhetünk bepillantást, valamint egy már bezárt lazackonzervgyárat és Loggerville elhagyatott úszó faluját tekinthetjük meg. Majd kiváló helyi kapitányunkkal és legénységével egy kiránduló hajóra szállunk és áthajózunk a Vallenar Rocks vadmegfigyelő területhez, ami fehérfejű rétisasok, borjúfókák, bálnák, szarvasok, lummák és más vízi madarak otthona*. Ezután felfedezzük a 11 hektáros Totem Bight Állami Történelmi Park 14 cédrus totemoszlopból álló gyűjteményét, ami helyi művészek által autentikus Tlingit és Haida stílusban lettek kézzel kifaragva. A helyszínen még megtalálható egy, a 19. század eleji alaszkai indián falura jellemző törzsi ház is. Programunk végeztével a Guard Island-on található világítótorony mellett hajókázunk, amely 1904 és 1960 között segítette a hajósokat belépni a Tongass Narrowsba. Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető világítótorony Alaszkában, azonban rövid történelme számos tragikus sorsú történetben bővelkedik, melyekből mi is megismerhetünk párat.
*Ez Alaszka elsőszámú sas megfigyelő túrája, ahol 10 sasfészket, valamint akár sasfiókákat is láthatunk a kifejlett példányok mellett. Esetleges rossz idő esetén a világítótoronyhoz való hajózás elmarad, és több időt tölthetünk a sasok megfigyelésével.

Ára: 125.- EUR / fő (50.000.- Ft)
Időtartam: kb. 3 óra

 

6.nap (2023.07.31.) Icy Strait Point

 

 

 

 

 


Icy Strait Point egy aprócska kikötő, amely az alaszkai vadonban és az őslakosok kultúrájában bővelkedik, valamint a régió egyik legjobb horgász- és bálnafigyelőhelye. Merüljön el az alaszkai őslakosok kultúrájában egy törzsi táncbemutatón vagy látogasson el Hoonah-ba, Alaszka legnagyobb tlingit falujába.

Fakultatív programlehetőség – Bálnales

Ezen a túrán motorcsónakkal eredünk a bálnák nyomába és közben gyönyörködhetünk a csodálatos alaszkai part menti tájban Icy Strait Pointnál. Élvezze a hűs óceáni szellőket a hajó
nyitott fedélzetéről, ahol egy szakértő avat be minket a helyi cetfélék viselkedési és vándorlási szokásaiba. Lehetőségünk lesz megfigyelni hosszúszárnyú bálnákat, játékos oroszlánfókákat és delfineket, valamint fehérfejű rétisasokat is ezen a nem mindennapi programon!

Ár: 220 EUR/fő (kb. 88.000.- Ft/fő)
Időtartam: 2 óra 30 perc

 

7.nap (2023.08.01.) Sitka

 

 

 

 

 

 


Sitka valóban Alaszka legjavát kínálja. A kisváros vonzereje az orosz, a tlingit és az amerikai történelem egyedülálló keveredéséből ered. Hófödte hegycsúcsai és a vulkanikus Mount Edgecumbe az állam legjobban képeslapra illő látványosságai közé tartoznak. Ritka élővilága pedig lenyűgöző, a Saint Lazaria-sziget narancscsőrű puffinjaitól az Alaska Maritime Refuge 40 millió tengeri madaráig. A Sitka Soundon kajakozhat úszkáló tengeri vidrák mellett vagy akár a világ legnagyobb laposhalára is horgászhat.

Fakultatív programlehetőség – Sitka legjava

A 3,5 órás sitkai felfedezőutunk magában foglalja a Medve Erőd vadvilágának megtekintését, totemoszlop-faragási bemutatót a Sitka Nemzeti Történelmi Parkban, valamint a fehérfejű rétisasok közeli megfigyelését az Alaska Raptor Centerben. A Tongass Nemzeti Park örökzöld lombkoronái között kerülhetünk testközelbe elárvult barnamedvékkel a Medve Erőd állatmentő központban. Tanulmányozhatjuk, ahogy a megmentett barnamedvék természetes környezetükben élnek: fára másznak, úsznak, esznek. A Sitka Nemzeti Történelmi Parkba utazva újra átélhetjük az 1804-es csatát, és megfigyelhetjük, ahogy a tlingit művészek hagyományos módon kézzel faragnak bonyolult totemoszlopokat. Végül az Alaszkai Raptor Centerben megnézhetjük, ahogy a fehérfejű rétisasok újra megtanulnak repülni, mielőtt visszaengedik őket a vadonba.

Ár: 130 EUR/fő (52.000.- Ft/fő)
Időtartam: 3 óra 30 perc

 

8.nap (2023.08.02.) Skagway

 

 

 

 

 


Skagway apró városa még mindig úgy néz ki, mint a Klondike aranyláz idején, több mint 100 évvel ezelőtt - és ma is az izgalmas alaszkai kalandok egyik előőrse. Egy régi időkben készült villamoson tett utazás a nyüzsgő Broadway Street-en jól megőrzött épületeket tár elénk, köztük az állam legrégebbi szállodáját.

Fakultatív programlehetőség – Aranyláz és alaszkai szánhúzó kutyák

A túra akkor kezdődik, amikor leszállunk a hajóról, és találkozunk jelmezes helyi idegenvezetőnkkel, aki 1898-ban "él", és elkísér minket ezen az alaszkai kalandon. A kirándulás
során átutazunk a történelmi Skagwayen, találkozunk szánhúzó kutyákkal és hajtóikkal, valamint ízelítőt kapunk az aranyláz idejéből. A Gold Rush Training Camp-ben kipróbálhatjuk,
milyen aranyat mosni, de óvatosnak kell lennünk: a szórakoztató városlakók megpróbálják megszerezni a pénzünket, mielőtt távoznánk. Az aranymosás művészetét egy humoros előadás keretein belül tanulhatjuk meg, majd gyakorolhatjuk a technikát a fűtött vizes vályúkban. Az arany garantált! Utunkat folytatva találkozhatunk a világhírű Iditarod-versenyt lefutott szánhúzó kutyákkal, valamint tapasztalt hajtókkal. Személyes sztorikon keresztül hallhatjuk a szánhúzó kutyafajták történetét, majd megnézhetjük, ahogy egy hajtó egy gyors gyakorló kört tesz a pályán. A szánhúzó kutyák következő generációja pedig csak arra vár, hogy megsimogassuk őket és játsszunk velük. A hajóra már nem úgy térünk vissza, mint egy cheechako (Alaszkába újonnan érkezett), hanem mint egy tapasztalt sourdough (valaki, aki már megtapasztalta Alaszkát, és most már részese annak történelmének és kultúrájának), rengeteg emlékkel, amit elmesélhetünk otthon.

Ár: 113 EUR/fő (kb. 45.200.- Ft/fő)
Időtartam: 3 óra

 

9.nap (2023.08.03.) Hubbard-gleccser (hajózás).

 

 

 

 

 

Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

10.nap (2023.08.04.) Seward, Ancorage, Talkeetna

Rövid városnézés a történelmi Sewardban, majd látogatás az Alaska Wildlife Conservation Centerben, amely őshonos, elárvult állatokról gondoskodik. Ezután egy rövid megálló vár ránk Anchorage-ben, mielőtt továbbutazunk. Délután fél 5-től Talkeetna a miénk, hogy felfedezzük. Ha végigsétálunk a történelmi főutcán, felfedezhetjük a város egyedi sörözőit, barátságos vendéglátóhelyeit és kávézóit, valamint autentikus helyi üzleteit. Éjszaka a Talkeetna Alaskan Lodge-ban.

11.nap (2023.08.05.) Talkeetna, Denali

 

 

 

 

 

Korán indulunk a Denali Nemzeti Parkba, ahol a kaland a Denali Természettudományi Túrával kezdődik, amelynek során a park érintetlen vadonját járjuk be jávorszarvasok, karibuk, medvék és más vadon élő állatok után kutatva. A túra után szabad program Denaliban. Éjszaka a Denali Park Village-ben.

12.nap (2023.08.06.) Denali, Talkeetna, Anchorage

 

 

 

 

 

A délelőtt fakultatív kirándulásokra ad lehetőséget, majd felszállunk a Wilderness Express® vonat üvegtetejű vagonjaiba, és elindulunk Anchorage-ba. Este fél kilenctől szabad program Anchorageben. Várnak minket az eklektikus éttermek, a helyi kézműves sörök vagy végigsétálhatunk a vízparton a késő esti napsütésben is. Éjszaka az Anchorage Marriott
szállodában.

13.nap (2023.08.07.) Anchorage, Alyeska, Anchorage

Egy rövid városnézés után elindulunk Anchorageből az Alyeska Resortba, ahol libegővel felmegyünk az Alyeska-hegy tetejére. A 700m magasan fekvő településről fagyos kilátás nyílik
a Turnagain-armra, függő gleccserekre és a Chugach-hegység végtelen hegycsúcsaira. A hegy tetején található Bore Tide Deli étteremben ebédelünk. Éjszaka az Anchorage Marriott
szállodában.

14.nap (2023.08.08.) Hazautazás
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.

15.nap (2023.08.09.) Hazaérkezés
Megérkezés Budapest repterére a délutáni órákban.


Részvételi díj: Lekérésre


A csomagár tartalmazza:
- repülőjegy a teljes útvonalra,
- transzferek, transzferek, ajándék kirándulás a 2. napon,
- hajóút előtt 2 éjszaka szállás reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállás a hajón a választott kabinkategóriában, 4 éjszaka szállás ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt,
- a kötelező szervízdíj
- a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő),
- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,
- magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.


A csomagár nem tartalmazza:
- repülőtéri és kikötői illeték – 520 EUR/fő (221.000 Ft/fő)**
- útlemondási biztosítás – 2,8% (a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),
- betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás,
- személyes fogyasztás – internet, minibár, italcsomag igény szerint, spa, masszázs
- parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások


* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 400 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.
A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

 

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

0
0
0
s2sdefault