A Royal Caribbean International és a Celebrity Cruises bejelentették, hogy újraértékelték és frissítették a COVID-19 oltási protokolljukat.

2022. szeptember 5-től számos hajóúton már nem lesz kötelező COVID-19 védőoltással rendelkezniük a Royal Caribbean International és a Celebrity Cruises utasainak. A két hajótársaság a lazítás ellenére továbbra is fenntartja a tesztelési követelményeket, ám számos, a hajózást kedvelő utas számára nyílik meg újra az utazás lehetősége.

A Royal Caribbean International és a Celebrity Cruises bejelentették, hogy újraértékelték és frissítették a COVID-19 oltási protokolljukat. 2022. szeptember 5-től mindkét flotta lehetővé teszi az utasai számára, hogy bizonyos indulási kikötőkben oltottságtól függetlenül felszálljanak a hajóikra.

Az utasoknak azonban az oltási kötelezettség feloldása után is negatív COVID-19 tesztet kell bemutatniuk az indulás előtt és meg kell felelniük bizonyos egészségügyi követelményeknek is. Ez alól kivételt képeznek az Egyesült Államokból 5 éjszakás vagy ennél rövidebb útra indulók: nekik már negatív COVID-19 teszteredményt sem kell bemutatni a fedélzetre lépéshez.

Az alábbi indulású hajóutak esnek a szeptember 5-től életbe lépő könnyítés alá:

  • - Európai kikötőkből induló hajóutak – Figyelem! A nem „up to date”-en beoltott utasoknak tesztelni kell a fedélzeten, ha ki akarnak szállni Görögországban vagy Spanyolországban!
  • - A Los Angeles-ből induló hajóutak
  • - A Galveston, Texas-ból induló hajóutak – Jelenleg a 12 éven felüliek csak teljesen oltottan szállhatnak ki Grand Cayman szigetén, a helyi rendelkezéseknek megfelelően.
  • - A New Orleans, Louisiana-ból induló hajóutak – Jelenleg a 12 éven felüliek csak teljesen oltottan szállhatnak ki Grand Cayman szigetén, a helyi rendelkezéseknek megfelelően.

További értesítésig a fent nem említett kikötők esetében a jelenleg érvényes oltottsági előírások maradnak érvényben.

A Royal Caribbean Group flottái továbbra is javasolják a teljes oltottságot! Néhány meglátogatott kikötő a partraszálláshoz megkívánja a vendégek „up to date” oltottságát – azaz a 3 oltást. Akik nem rendelkeznek Booster oltással, azoknak a fedélzeten tesztelni kell, ha partra kívánnak szállni ezen kikötőkben.

Bár ezen hajóutaknál nem kérik az oltási dokumentumokat, de rá fognak kérdezni oltottsági állapotukra az on-line check-in során az applikációban, a web-odalon vagy a kikötőben. Javasoljuk, hozza magával oltási dokumentumait, hogy be tudja mutatni azokat, ha esetleg a helyi hatóságok rákérdeznek.

 

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS


Covid-19 frissítés

 

0
0
0
s2sdefault