Izland és Írország felfedezése

AJÁNDÉK: Kirándulás Zaanse Schans-ban

Mindig is vonzotta a gejzírek világa, vagy az Írek zöld szigete? Nem kell tovább álmodoznia, várja a tűz és víz országa működő vulkánokkal és jeges gleccserekkel, és felfedezheti a smaragdzöld sziget rejtelmeit!

Merüljön el a Kék Lagúna forró vizében, csodálja meg a világ legészakibb botanikus kertjének pompás növényeit, látogasson el a belfasti Titanic központba és ízlelje meg az igazi ír whiskyt saját hazájában! Ha velünk utazik, mindezt és még sok izgalmas élményt megtapasztalhat egy csodás 12 éjszakás hajóúton, a felújított Jewel of the Seas fedélzetén!

Indulási időpont: 2022.07.02.
Érkezési időpont: 2022.07.14.
Időtartam: 13 nap/12 éj
Utazás: menetrendszerinti KLM járatokkal
Elhelyezés: 12 éjszaka a Jewel of the Seas választott kategóriájú kabinjában
A hajó útvonala: Amszterdam – tengeren – Akureyri (Izland) / 2 nap – Reykjavik (Izland) / 2 nap – tengeren – Belfast (Észak-Írország) – Waterford (Írország) – Cork (Írország) – tengeren – Amszterdam
Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén
Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)
Izland és Írország felfedezése
Izland és Írország felfedezése

Program

1.nap (2022.07.02.) Elutazás és beszállás a hajóra
   
2.nap (2022.07.03.) Hajózás a tengeren
  Szabad program a hajó fedélzetén.
3.nap (2022.07.04.) Hajózás a tengeren
  Szabad program a hajó fedélzetén.
4.nap (2022.07.05.) Akureyri (Izland)
  Érkezés a reggeli órákban Izlandra, Akureyri városába. Az Észak-Izland fővárosaként is ismert kb. 18 000 lakosú város Izland leghosszabb fjordjának, a mintegy 60 km hosszú Eyjafjörður-nek a végén fekszik. Az óvárosban sétálgatva megcsodálhatjuk a 19. századi gyepházakat, háttérben a drámaian magasodó hófödte hegycsúcsokkal. Felfedezhetjük továbbá Akureyri bazalt templomát, Akureyrarkirkját az égbe meredő, futurisztikus homlokzatával, valamint a világ legészakibb botanikus kertjébe, Lystigardurinn-be is ellátogathatunk. Megízlelhetjük az autentikus izlandi konyhát is vagy felmelegedhetünk a város gőzölgő termál fürdőjében.
Fakultatív program – Részletek hamarosan
5.nap (2022.07.06.) Akureyri (Izland)
  Fakultatív program – Részletek hamarosan
6.nap (2022.07.07.) Reykjavik (Izland)
  Érkezés a reggeli órákban Izland lüktető szívébe, Reykjavikba. A várost 1786-ban alapították, de ez egyben a helyszíne is Izland első állandó településének is, i.e. 874-ből. A „Settlement Exhibition” interaktív technológiával és archeológiai felfedezésekkel mutatja be Izland történelmét. A Hallgrimskirkja templom uralja a láthatárt, jellegzetes expresszionista stílusa tükrözi a közeli hegyeket és gleccsereket. A sziget legnevezetesebb látnivalója, a lávamezőre épített híres Kék Lagúna, melynek forró vizében elmerülve lazíthatunk egy iszappakolással.
Fakultatív program – Részletek hamarosan
7.nap (2022.07.08.) Reykjavik (Izland)
  >Fakultatív program – Részletek hamarosan
8.nap (2022.07.09.) Hajózás a tengeren.
  Szabad program a hajó fedélzetén.
9.nap (2022.07.10.) Belfast (Észak-Írország)
  A reggeli órákban érkezés Észak-Írország fővárosába. Belfast egy virágzó, gyorsan fejlődő nagyváros, rengeteg meglepetést tartogatva a látogatók számára. A városnak kulcsfontosságú szerepe volt a 19. századi ipari forradalomban, amikor a világ legnagyobb vászongyártója volt. A hajóépítésben is hírnevet szerzett, hiszen itt épült meg a Titanic, amelyről részletes információkkal szolgál a Titanic Negyed és a belfasti Titanic-központ. Belfastban érdemes a fish and chipsen kívül a frissen halászott tengeri herkentyűket, pl. kagylókat, rákokat is megkóstolni – természetesen egy pint sörrel kísérve.
10.nap (2022.07.11.) Waterford (Írország)
  A korai órákban érkezés Waterfordba, Írország legrégebbi városába. Fedezze fel a történelmi Viking-háromszöget, Waterford kulturális örökségi negyedében! A város egyik jelképe a 12. századi kör alakú erődítmény, a Reginald Torony, mely ma a Waterford Viking Múzeumnak ad otthont. A méltán híres waterfordi kristályt helyi kézművesektől vásárolhatja meg, illetve láthatja, hogyan is készül.
11.nap (2022.07.12.) Cork (Írország)
  A reggeli órákban érkezés Corkba, Írország „igazi” fővárosába – legalábbis ahogy a helyiek nevezik az ország délnyugati egyetemvárosát. A városközpontban, ami a Lee folyó egy szigetén helyezkedik el, Írország egyik legjobb gasztronómiai központját fedezhetjük fel helyi kocsmákkal és felső kategóriás éttermekkel. Látogassa meg Cork City Gaolt, a börtönből kialakított múzeumot, valamint a Blarney kastélyt, ahol a hagyomány szerint, aki a Blarney-követ megcsókolja, elnyeri az ékesszólás képességét.
12.nap (2022.07.13.) Hajózás a tengeren.
   
13.nap (2022.07.14.) Ajándék kirándulás, majd hazaérkezés a kora délutáni órákban
  A reggeli órákban leszállás a hajóról, majd transzfer az Amszterdamtól kb. fél órára található Zaanse Schans településre. Utazzon vissza az időben és tapasztalja meg a holland mindennapokat Zaanse Schans kézműves boltjaival és szélmalmaival! Egy vezetett gyalogtúra keretében fedezze fel a faházak, istállók, műhelyek sokaságát, ahol helyi kézművesek tradicionális eljárással készített friss kenyereit, sajtjait, ón figuráit és jellegzetes holland fa klumpáit tekintheti meg. A Zaan folyó keleti partja mentén holland szélmalmokat csodálhat meg, ahol jelenleg fűszereket, olajat, festéket és kakaót gyártanak. Itt lehetőség lesz szuveníreket vásárolni, majd transzfer Amszterdam repülőterére és hazaérkezés a délutáni órákban.
Izland és Írország felfedezése
Izland és Írország felfedezése

Részvételi díj:

Tengerre néző ablakos kabinban: 2.290 EUR / fő (870.200 Ft/fő)*
Tengerre néző balkonos kabinban 3.156 EUR / fő (1.199.300 Ft/fő)*

 

FOGLALÁS & AJÁNLATKÉRÉS

Várható repülőgép menetrend:

2022.07.02. KL1972 Budapest – Amsterdam (AMS) 06:35 – 08:40

2022.07.14. KL1977 Amsterdam (AMS) – Budapest 14:25 – 16:20

A csomagár tartalmazza:

- repülőjegy Budapest –Amszterdam – Budapest útvonalra,

- transzferek, ajándék kirándulás a 13. napon,

- 12 éjszaka szállás a hajón a választott kategóriájú kabinban,

- kikötői és repülőtéri illeték, valamint kötelező szervízdíj**

- a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, tea, gépi üdítők),

- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése,

- magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.

A csomagár nem tartalmazza:

- útlemondási biztosítás – 2% (a részvételi díjra, a repülőtéri illetékre és a fakultatív kirándulásokra),

- betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás,

- személyes fogyasztás – internet, minibár, italcsomag igény szerint, spa, masszázs

- parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások

 

Izland és Írország felfedezése
Izland és Írország felfedezése

* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 380 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.

** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.

A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.

0
0
0
s2sdefault