A HAJÓTÁRSASÁGOK MEGERŐSÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSAINAK KIDOLGOZÁSÁT

Az “Egészséges Hajózásért Bizottság” közegészségügyi, járványügyi, biológia biztonsági, kórházi és tengerészeti szakértőkből áll!

A tengeri hajózás két vezetője, a Royal Caribbean Csoport (RCL) és a Norwegian Hajótársaság (NCLH) 2020. július 6-án bejelentette együttműködését, annak érdekben, hogy válaszul a COVID-19 világméretű járványra, kidolgozzák a hajózás korszerű egészségügyi és biztonsági szabályait.

A két hajótársaság felkérte Mike Leavitt kormányzót és Dr. Scott Gottliebet, hogy legyenek társelnökei a frissen megalakított szakértői csoportnak, az Egészséges Hajózásért Bizottságnak (“Healthy Sail Panel”). A bizottság feladata, hogy közösen alakítsanak ki javaslatokat a hajótársaságok részére, hogy hogyan korszerűsítsék a fedélzeti egészségügyet a COVID-19 vírussal szemben, hogyan fejlesszék a biztonságot és érjék el a biztonságos újra indulást.  

A szakértő bizottság már közel egy hónapja dolgozik, és első ajánlásaik augusztus végére várhatók. A két hajótársaság elmondta, a bizottság munkája „nyitott forrás” lesz, és bármely vállalat vagy iparág szabadon alkalmazhatja, amely úgy érzi, hasznára lehetnek a bizottság tudományos és orvosi javaslatai.
“Ez a példátlan járvány soha nem látott egészségügyi és biztonsági szabályok megalkotására kényszerít minket” – mondta Richard D. Fain, a Royal Caribbean Group elnök-vezérigazgatója. “Ezen nemzetközileg elismert szakértők felkérése bizonyítja elkötelezettségünket, hogy megvédjük utasainkat, személyzetünket és az általunk meglátogatott kikötők lakosait.
“Nap mint nap versengünk a nyaralni vágyó vendégekért, de soha nem versenyzünk az egészségügyi és biztonsági szabályok területén” – mondta Frank Del Rio, a Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. elnök-vezérigazgatója.  “Bár a tengeri hajózásban mindig szigorú egészségügyi szabályok voltak, a COVID-19 által okozott páratlan kihívások arra késztetnek minket, hogy még magasabbra emeljük a lécet.”
 
“Az egészség és a biztonság mindig a legfontosabb a CLIA (Hajótársaságok Nemzetközi Szövetsége) tagjai számára, s ezt bizonyítja két legnagyobb tagunk közös kezdeményezése is. Elismeréssel figyeljük törekvésüket, ahogy minden tagunk erőfeszítéseit, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megfelelő szabályozásokat dolgozzanak ki, amerikai és nemzetközi egészségügyi hatóságok és orvosi szakemberek ajánlásai alapján” – mondta Kelly Craighead, a Cruise Lines International Association (CLIA) elnök-vezérigazgatója.
Fain és Del Rio urak elmondták, azért kezdeményezték a bizottság felállítását, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a tervek, amiket a CDC (Járványügyi Ellenőrzési és Megelőzési Központ) és az egyéb szabályozó szervek elé tárnak, a lehető legjobb közegészségügyi, tudományos és mérnöki megoldásokat alkalmazzák. A Bizottság munkáját megosztják az egész szakmával és a szabályozó szervekkel.

Az “Egészséges Hajózásért Bizottság” (“Healthy Sail Panel”) összehívásakor arra törekedtünk, hogy különböző, a tudomány és a közegészségügy területén kiemelkedő szakértőket vonjuk be, a No Sail Order felvetéseinek figyelembevételével” – mondta Leavitt kormányzó.  “Munkánkat nagyon fontos közegészségügyi erőfeszítésnek tartjuk. A projekt központi fókusza az utasok, a személyzet és a hajók által meglátogatott kikötők lakosainak egészsége és biztonsága.”

Dr. Gottlieb elmondta - “Tudjuk, hogy a kidolgozandó közegészségügyi kérdések nagyon összetettek, és néhány területen a megoldásokhoz új megközelítésre lesz szükség. Célunk, hogy e vezető szakemberek összehívásával kialakítsuk a lehető legjobb gyakorlatot, mely javíthatja a biztonságot és utat mutat a COVID-19 kockázatainak csökkentéséhez.
A bizottság társelnökei Leavitt kormányzó, korábbi amerikai Egészségügyi és Szociális (Health and Human Services - HHS) miniszter és Dr. Scott Gottlieb, korábbi amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti (Food and Drug Administration - FDA) biztos. A Bizottság tagjai nemzetközileg elismert szakemberek a közegészségügy, járványügy, biológiai biztonság, vendéglátás és tengerészet területeiről.


 

0
0
0
s2sdefault